Balkanlarda Gezilecek Yerler » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 00:27

Balkanlarda Gezilecek Yerler

Balkanlarda Gezilecek Yerler
Son Güncelleme :

11 Ocak 2016 - 17:05

 

Balkanlar’ın tarihi, kültürü ve doğasıyla öne çıkan 10 harika kenti ve bölgesini ziyaret etmek ister misiniz? İşte balkanlarda görülmesi gereken 10 muhteşem yer

POSTOJNA CAVE – SLOVENYA

Burası dünyanın en uzun yer altı mağarası olarak biliniyor. Buranın enteresan yanı ise elektiriğini başkentten önce buraya gelmiş olmasıdır.

Postojna Cave – Slovenya

PRİZREN – KOSOVA

Prizren Kosova’nın güneybatısında bulunuyor.Mükemmel Rumeli yemeklerini denemek isterseniz kesinlikle Prizren’igörmelisiniz.

Prizren – Kosova

PLOVDİV – BULGARİSTAN

Plovdiv özellikle Nisan-Ekim taihleri arasında ziyaret etmek için ideal. Tarihi mekanları, doğasıyladiğer bir güzel Balkan şehri.

Plovdiv – Bulgaristan

KOTOR – KARADAĞ

Kotor Karadağ’ın güzel bir kıyı şehri. Tarihi dokusu, harika denizi, sakinliği ve huzur dolu doğası ile turistleri büyülüyor.

Kotor – Karadağ

BELGRAD – SIRBİSTAN

Belgrad gece hayatının renkliliğiyle güzel bir yerdir. Srpskih Vladara Caddesi’nde Belgrad’ın sembolü haline gelen Aziz Sava Kilisesi’de en meşhur yeridir.

Belgrad – Sırbistan

SARAYBOSNA – BOSNA HERSEK

Bir Balkan turunun olmazsa olmaz rotasıSaraybosna. Savaş sırasında kuşatma altında kalan Bosnalıların hayatta kalmasının sebebi Umut-Hayat Tüneli görülmesi gereken yerlerden. Şehir benzer şekilde Osmanlı mirasından birçok güzel yapı ve kültürü barındırıyor.

Saraybosna – Bosna Hersek

SPLİT – HIRVATİSTAN

Split, tüm Dalmaçya’nın en büyük ve en önemli şehridir.Burası Roma imparatorluğundan kalma ama bir o kadar da modern bir kent.

Split – Hırvatistan

OHRİD – MAKEDONYA

Ohrid Makedonya’nın en büyük 8. kenti. Bu güzel kent, cennet mekan Ohri Gölü’nün kenarında kurulu

Ohrid – Makedonya

TİRANA – ARNAVUTLUK

Müzeleri, türbeleri, Justinyen Kalesi ve deniziyle Tirana başka güzel bir Balkan şehri. Şehir merkezine çok yakın Dajti dağı burada görülmesi gereken başka bir yer.

Tirana – Arnavutluk

METEORA – YUNANİSTAN

Meteora, binlerce yıl önce yeryüzündeki sıcaklık değişiklikleri ile oluşmuş, ortalama yükseklikleri 300 metreye ulaşan koyu renkli dev kayaların olduğu bir bölgede yer alıyor.

Meteora – Yunanistan

YORUM YAP