ANALİZ: SIRPLARA NEDEN ASKERİ EĞİTİM VERİLMEKTE! » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Mayıs 2024 - 10:15

ANALİZ: SIRPLARA NEDEN ASKERİ EĞİTİM VERİLMEKTE!

ANALİZ: SIRPLARA NEDEN ASKERİ EĞİTİM VERİLMEKTE!
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2017 - 13:43

        BOŞNAK MEDYA   Zeynep Işıl Hamziç.

 
Balkanlarda ki tüm dostlarımız Arnavut,Boşnak,Pomak,Batı Trakyalı  ve diğerleri bu günlerde ne yazık ki Balkanlardan siyasi istikrarsızlık ve ekonomik sorunlar işsizliğe göçlere ve bölgede karar alınmamasını zorlaşmasına sebep olmaktadır bu durumda sizlere tarihe düşülmüş bir Sırp milliyetçisinin sözünü hatırlatacağım. Kendisine şair diyemiyorum çünkü sanat her daim toplumları ayrıştırmaktan uzak tam tersi

birleştirici olmalıdır böyle kişiler ancak şahsi düşünceme göre provokatör olurlar.
 
Bilin, ey silah altındaki yoldaşlarım…
Tüm Avrupa bizim yanımızda!)
– Milliyetçi Sırp şairi Vlada Papoviç, 1914
 
Böyle bir zihin konforu ve tarih bilinciyle!! bilenmiş insanların başlattığı, sürdürdüğü ve Avrupa’nın da ön sıradan izlediği bir katliamdır Bosna savaşı bu sebeple de Rahmetli Alija İzetbegoviç ‘in “Unutmayacağız ve unutturmayacağız çünkü unutulan soykırımlar tekrarlanır” bu durum o zamanlardan beri tekrarlanarak devam etmiş ve Bilge önderimiz tarafından bize öğüt olarak verilmiştir.   
 
Boşnak katliamları Bosna’nın Osmanlıdan kopuşuyla Avrupa ve Rusya’nında destekleriyle artmıştır.Hiç ara verilmeden de katliamlar ve zorunlu yaptırılan göçler politikasına da devam edilmiştir.

Ruslar Bosna Hersek ‘in Sırp Cumhuriyetine bağlı olan Banja Luka da Notaya karşı askeri üst kurma çalışmalarına başlıyorlar.

NIŠ NEĆE BITI JEDINI! RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U REPUBLICI SRPSKOJ:

Evet şu günlerde alınan bazı haberler beni bu yazıyı hazırlamaya sevketti çünkü Bosna Hersek’in Sırp Cumhuriyetinin başkenti olan Banja Luka şehrinde Rusya tarafından tekrar Sırp gençleri örgütlenerek askeri eğitim verilmekte. Rusya içinden de alınan diğer bir haberlere göre de  15-16 yaşlarındaki  Sırp çocuklarının silah eğitimleri verilmekte ve yetiştirilmekte yönünde.
Her ne kadar Nato’ya karşı güvenlik amacı ile yetiştirildiği söylense de tarihte Sırp milliyetçilerinin milyonlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan 1. Dünya savaşının ilk tetiğini çeken kişinin  Gavrilo Princip  28 Haziran 1914’te Saraybosna’yı ziyarete gelen Avusturya-Macaristan İmparatorluğu Velihatı Arşidük Franz Ferdinand’ı öldürerek, I. Dünya Savaşı’nın başlamasına neden olan Saraybosnalı Sırp milliyetçisi bir genç’in olduğunu unutmamamız gerekir.
 
Bu aşamada Arnavut,Pomak,Makedon,Batı Trakya ve Boşnak Dernekleri:
 
Bu günlerde tarihimize sahip çıkmalı ve tüm Balkanlardaki ve Türkiye’deki  dost kardeşlerimizle kültürel etkinlikler,sosyal bağlarımızı artırmamız yönünde önemlidir bunla birlikte Milli Bilinç ve Tarih Bilincine yönelik aktiviteler ve çalışmalar yapılmasını önemle rica ediyoruz.Hem Boşnak kimliğinin ve bilincinin kaybolmaması hem de kültür ve tarih faaliyetleri açısından çok önemlidir..
 
Sevgili dostlarım Rahmetli Alija boşuna dememiştir : Size yapılanları unutmayın ama kin de gütmeyin !
 
Rabbim tüm kardeşlerimizin yanında olsun.
  
 

YORUM YAP