Alija'dan Hayata Rehber Olacak 10 Önemli Cümle » Boşnak HaberBoşnak Haber

5 Mayıs 2024 - 12:34

Alija’dan Hayata Rehber Olacak 10 Önemli Cümle

Alija’dan Hayata Rehber Olacak 10 Önemli Cümle
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2015 - 2:02

1. Sorun şu: Sosyal müesseseler mi yoksa insanların kalpleri mi değiştirilmeli ? Tek doğru cevap, ”her ikisi de” şeklindedir. Bu kez, ”nereden başlamalı” sorusu gelir. Tabii ki kalpten; eğer bu mümkünse ve nasıl olacağını biliyorsanız.

images (1) 

2. Hakiki aşk sadece asil bir kalpte yerleşmeyi seçer. Bencil kalpler sevemez. 

 

images (2)  

3. Milletimin geçmişini bilmiyorum ya da yeterince bilmiyorum. Fakat şimdiki durumu, yani neticeyi biliyorum. Şimdiki durumdan geçmişle ilgili birçok netice çıkarabilirim.

images (3)  

4. Bir kelimeyi hiç aklınızdan çıkarmayın: Devlet. Devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz. Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgarda savrulup gider.

images (4)  

5. Hakiki vatansever, vatanını diğerlerine üstün tutan değil, vatanının sözkonusu övgüye mazhar olmasını sağlayacak şekilde hareket edendir. Bu kişi, övgü ve ihtişamdan ziyade vatanının değer ve saygınlığına riayet eder.

images (5)  

6. Ben olsam Müslüman Doğu’daki tüm mekteplere “eleştirel düşünme” dersleri koyardım.

images (6)  

7. Şüphecisiniz, inanmak size zor geliyor ama Allah’ı arıyorsunuz. Bir güle bakın ve onun hakkında düşünün. O, Allah’ın bir ayeti, hatta semanın yeryüzündeki kısa ömürlü bir izi değil midir ?

images (7)  

8. Kişi gururlanmaksızın kendi insani saygınlığını nasıl vurgulamalı ? Bunun cevabı, en yüce iyilik ve hakkaniyet modeli olan Allah’a teslimiyettir. Teslimiyet, kibir haline gelmemiş bir saygınlık hissidir.

 

images 

9. Tüm bu olanlara katlanmamın bir sebebi var. Bu sebep sadece bir tane, ama yeterli: Katlanmak zorundayım.

indir (2)  

10. Hayat kısa sözüne hiç itibar etmedim. Çünkü yeterince uzun yaşadığımı düşünüyorum. Hayat tehlikeli bir şeydir. Güvensizlik yaşamanın bedelidir. Sadece ölenler ile asla doğmayacak olanlar mutlak anlamda güvendedirler.

Kaynak: http://www.beyaztarih.com/resimlerle-tarih/detay/hayata-rehber-olacak-10-aliya-cumlesi

YORUM YAP