Aile Sıcaklığı İle Fotoğrafın Birleştiği Boşnak Markası : Stüdyo Mavi ( Röportaj ) » Boşnak HaberBoşnak Haber

17 Nisan 2024 - 19:54

Aile Sıcaklığı İle Fotoğrafın Birleştiği Boşnak Markası : Stüdyo Mavi ( Röportaj )

Aile Sıcaklığı İle Fotoğrafın Birleştiği Boşnak Markası : Stüdyo Mavi ( Röportaj )
Son Güncelleme :

25 Haziran 2016 - 9:58

Her insanın hayatında bir kez yaşayacağı ve hep kalıcı olmasını istediği nice anlar vardır.. Bunu en güzel sağlayan da fotoğraftır..

Düğün,sünnet,gezi … Geriye baktıkça o anki mutluluğu yaşatacak bir fırsattır aslında fotoğraf.. Ama bunu herkes de başaramıyor..

İşte bunu size yaşatacak,o anki psikoloji ve içinizdeki enerjiyi açığa çıkaracak bir adres var.. Stüdyo Mavi..tecrübe ile Boşnak olmanın getirmiş olduğu sıcaklığı hissedebileceğiniz ve kalıcı mutluluğu yaşayacağınız Stüdyo Mavi’nin sahiplerinden NOVİPAZAR GÖÇMENİ Fehim VATANSEVER ile röportaj yaptık..çok keyifli geçen röportajı haydi beraber okuyalım..

 

Kendinizi Tanıtır mısınız ?

İsmim Fehim VATANSEVER . 1980 İstanbul doğumluyum.Abim Yusuf Vatansever ile Studyo Mavi’nin işletmecisiyiz. 1966’da Novipazar’dan Türkiye’ye göç eden bir ailenin çocuklarıyız. Pendik’te ikamet ediyorum.

Bu mesleğe ne zaman başladınız ?

Küçüklüğümden beri Yusuf abinin yanındayım.Abim fotoğrafçılığa 1986’da başladı.Yusuf abimin yanına gide gele, kendisine asistanlık yaparak içli dışlı oldum.Biraz merak ve ilgi yani.

Biraz faaliyetlerinizden bahseder misiniz ?

Bizim faaliyet alanlarımız düğün fotoğrafçılığı, moda ve still life katalog çekimleridir. Düğün fotoğrafçılığında normal 2-3 saatlik çekim dışında hafta içi tüm gün süren her biri birbirinden farklı mekanlardan oluşan İstanbul ‘un tarihi, yada simgesel mekanlarında başlatıp akabinde Şile Saklıgöl, Ağva Göksu tekne, kumsal ve sahilde günbatımı konsept çalışmalarımız çok fazla rağbet görmektedir.Konsept çalışmalarımızda süre ve mekan sınırlamamız yoktur. Bir çok fotoğrafçı mekan yada süre farkı talep etmektedir. Bu konsept çalışmaları bire bir müşteri odaklı olup müşterilerimizin talebi doğrultusunda Türkiyenin faklı illerinde de fotoğraf çalışmalarımızı gerçekleştirebiliyoruz.

Kurumsal anlamda Fabrika ve şirketlere katalog, web sitesi ve sosyal medya için tescilli bütün kullanım hakları kendilerinde olacak şekilde stil life fotoğraf  çekimleri gerçekleştiriyoruz.

Fotoğrafçılığa meyletmenizin sebepleri nelerdir?

Aslına bakarsanız en büyük etken Yusuf Abim. Diğer etken fotoğraf çekimlerinde her defasında farklı bir heyecan duymam’ ki bana mutluluk veriyor. Öyle bir konumdasınız ki insanların hayatlarında çok az sayıda unutamadığı gün var ve siz o anın bir parçasısınız. Farklı kültürler farklı karakterler ve en önemlisi telafisi zor bir iş yapmak Çünkü gerçekten fabrikasyon bir iş yapmıyoruz, kişiye özel birebir hizmet veriyoruz. insanların albümü ellerine aldıklarında o yüzlerindeki tebessüm bana inanılmaz keyif veriyor. Kişiye özel çalışma yaptığımız için. Fotoğrafı gerçekten çok seviyorum.

Stüdyo Mavi ne zaman kuruldu?

Stüdyo Mavi; 2007 Kasım ayında kuruldu..İlk etapta bölgemize Tuzla, Kartal,Maltepe ve Pendik’e hitap ederken şu an tüm Türkiye’ye Avrupa’ya hitap ediyoruz.

Stüdyo Mavi kurulmadan önce nerde görev yapıyordunuz ?

Stüdyo Mavi kurulmadan önce fotoğrafçılığın duayen saygın isimlerinden Pendiğin en eksi fotoğraf stüdyosu sahibi Fadıl Akgül ‘ün yanında çalıştık..Bizim Boşnakların ifadesiyle Slikar Fadil .Onun yanında abim 22 ben 5 yıl çalıştım.Orada bu mesleğe başladık ve kendi yerimizden önce de orada bitirdik.Stüdyo Mavi adı altında akademik eğitimlerimizi tamamladık. Branşlaşmaya gittik.

Branşlardan bahseder misiniz ?

Tabii..Moda,Düğün çekimleri ve stil life.Uluslararası alanda kendini kabul ettirmiş hocaların seminer ve workshop’larına katıldık PWS ( Photo Weddşng Story ). TPA ( Training of Photography Art )’dan ödül aldık.

Fotoğraf alanında birden fazla firma arasında ön plana çıkmanızın etkenleri nelerdir ?

Aslında en basitinden şunu diyelim: Fotoğrafı sevmek..Yaptığın her işi sanki ilk işmiş gibi o heyecanla yapmak..Müşteriye özel ve uygun konsept çalışmaları gerçekleştirmek. Albümü oluşturulurken müşteri ile ortak karar vermek mesela..bu da etkili oluyor..Bunun yanında mekanları iyi tanımak ..fotoğraf tarzı..ışık bilgisi zaman ve mekan sınırı olmaması.müşterimize aileden biri gibi yakınlık göstermek ve bunu ona hissettirmek..normal vatandaşa bile dünya starı gibi davranmak..bizdeki enerjiyi müşteriyle ile paylaşmak.. en üst teknolojiyi kullanmak..Fotoğraf  koçluğunun yanında anlık sorun çözücü psikolog davranışı göstermek..çekim anında karşımzıdaki kişinin özel olduğunu hissettirmek..tüm bunların yanında bir de aldığımız uluslararası eğitimin etkisi var tabii..

Hitap ettiğiniz kesimler nereleridir?

Tüm Türkiye….yakında tüm Avrupa..şöyle ki bize doğudan veya Ege’den, Karadeniz’den müşteri geldiği gibi biz de onların yanına gidiyoruz.Gidilen yerlere uygun konseptler oluşturuyoruz.Yani bizim hizmetlerimiz banko fotoğrafçılığı değil. Fotoğraf Ajansı olduğumuz için kişiye göre fotoğraf çalışması yapıyoruz.Son zamanlarda Avrupa’dan Konsept İstanbul çalışmamıza büyük ilgi duyulmakta günü birlik misafirimiz olmaktadırlar.

Ünlülerden Kimlerle çalıştınız ?

Valentina di Paulo ( 2011 Miss İtalya)

Milica Tepavac ( 2011 Miss Sırbistan)

Tea Boskovic ( 2013 Miss Universe Hırvatistan ) ilk aklıma gelenler.

Çekimlerde karşılaştığınız zorlukalar nelerdir ?

Genelde hava muhalefeti ve müşteri ile randevulaştığımız saatlere geç kalmalar yani zaman ..

Unutamadığınız bir hatıranız var mı ?

O kadar çok ki..birini anlatacak olursak..Bolu Yedigöller’e çekimlere giderken dağ yolunda iki arabanında  da mazotu bitmişti.

Boşnak halkı ,kültür ve dünyası ile ilgili projeleriniz varmı ?

Yakın projelerimiz arasında Bosna’da Boşnak denince akla gelecek  mekanlarda gelin damat için konsept çekimler yapmak var.Bu konuda çalışmalarımız var.Blagaj,Mostar,Başçarşı  gibi mekanlar..bu konuda çalışmalarmızı tamamladık.

Birkaç kelime ile aklınıza ilk gelenleri söyler misiniz ?

Fotoğraf: Tarihi Belge

Kamera: Nikon

Video: Sony

Düğün : Düğün hikayesi

Çekim: Konsept

Boşnak Böreği: Çok güzel

Dudove: Nefis

Mantija: Doyumsuz tat

Bosna: Anayurt

Sancak: Novipazar

Sapanbağları: Doğum yerimiz

Boşnak: Ayrıcalık

 

YORUM YAP