20 Temmuz'da Canlarımız Gitti !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 14:44

20 Temmuz’da Canlarımız Gitti !!

20 Temmuz’da Canlarımız Gitti !!
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2023 - 23:39

Batı Bosna, Bosna Krayina bölgesimde işlenen soykırım bağlamındaki en büyük suçlardan biri 20 Temmuz 1992’de Prijedor’da gerçekleşti. Sadece bir günde toplam 1.600 sivil öldürüldü !
 
Eski Yugoslavya Halk Ordusu JNA tarafından desteklenen Sırp yetkililer, Sana Nehri’nin sol yakasındaki Bosna köylerine bir saldırı düzenlediler: Biscani, Rizvanovici, Rakovcani, Hambarine, Carakovo, Zecovo ve Hırvat köyleri: Brisevo, Raljas, Stara Rijeka ve diğerleri.
 
Kanlı saldırı, yüzlerce Bosnalı ve Hırvat sivilin öldürülmesiyle sonuçlandı ve sayısı belirlenemeyen sayıda vatandaş, vahşice öldürüldükleri toplama kamplarına götürüldü. Omarska, Keraterm ve Trnopolje’de Bosna Hersek vatandaşlarının hapsedilmesi, tecavüz edilmesi ve sınır dışı edilmesi Temmuz ayı boyunca aralıksız gerçekleşti. İşkenceler, cinayetler, tecavüzler, yıkım, yağma ve mülke zarar verme gündelik bir uygulamaydı.
 
Ön plana çıkmış üç ölüm kampında 31.000’den fazla Boşnak ve Hırvat işkence gördü ve 1.000’den fazlası öldürüldü. Saldırganlık ve soykırım politikası sonucunda cinsiyet ve yaş grubuna bakılmaksızın 5.200’den fazla insan öldürüldü.
 
Uluslararası camianın kabul etmek istemediği soykırım suçu kapsamı içine giren Bosna Hersek’teki büyük katliamların yapıldığı şehirler !
 
Saraybosna
Srebrenica
Priyedor
Foça
Sanski Most
Brçko
Biyelyina
Vişegrad
Vlasenica
Çayniçe
Klyuç
Zvornik
Bileça
Bratunac
Kaynak: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP