Visoko Piramitleri'ni Sırplar Yapmış (!) » Boşnak HaberBoşnak Haber

6 Mayıs 2024 - 10:35

Visoko Piramitleri’ni Sırplar Yapmış (!)

Visoko Piramitleri’ni Sırplar Yapmış (!)
Son Güncelleme :

26 Şubat 2017 - 3:31

Çin seddini, Mısırdaki piramitleri,
Nuh’un gemisini, Babil kulesini velhasılı aklınıza ne gelirse, Sırp Çetnikler yapmış !

Sırbistan Radikal Milliyetçi Partisi (SRS) lideri, Çetnik Şeşely’den, tarihi yeniden yazan açıklama;

“VOJISLAV ŠEŠELJ:
PIRAMIDE U VISOKOM SU SRPSKE, TO JE DOKAZ DA SU SRBI TU ŽIVJELI VIJEKOVIMA.”

“Voyislav Şeşely:
Visoko’daki piramitler Sırplarındır. Bu da Sırpların, asırlardan beri orada yaşadıklarına dair bir kanıttır.”

Kendi söylediği yalana, kendi inanıyor. Daha sonra, söylediği yalanı tarihi bir belge olarak gösterip, başkalarına ait topraklara sahip çıkmayı amaçlıyor.

Dünya’daki binlerce tarihçi ve de bütün Sırp tarihçiler, 7. asırda Sırplar ve Hırvatların, Türk Avarların himayesinde, Bosna’nın etrafındaki topraklara geldiklerini kabul eder ve yazarlar.

Roma İmparatorluğu devrinde, Sırp ve Hırvatların bugün yaşadıkları topraklar imparatorluk sınırları içinde idi. O topraklarda yaşayan tüm halklar, Roma kayıtlarda yazılıdır. Sırp ve Hırvatların esamesi bile okunmuyor. Hiç yoklar. Bizans kayıtlarında ise 8. asırdan sonra adları geçiyor.

Bu durumda bu deli saçması sözleri, bu Çetnik niye söylüyor ?

Cevabı çok basit. Yüzyıldır, aşırı milliyetçi Sırp teorilerinin, Büyük Sırbistan ve sınırları hakkındaki iddialar, son zamanlarda ortaya çıkan tarihi belgelerle çökmeye başladı.

Bilinen tarihi dönemlerde kendine yer bulamayan bu gibi faşist teoriler, belgelerin pek fazla olmadığı tarihi dönemlerde kendine yer ararlar.

Hitler de, Mussolini de, diğer bütün faşist liderler de hep aynı taktiği uygulamışlardır. Ancak hem kendi ülkelerine hem de çevrelerine bazen de 2. Dünya Savaşı örneğinde olduğu gibi bütün Dünya’ya felaket getirmişlerdir.

Şeşely ve tataftarları gibi hasta kafalar da, en büyük zararı kendi ülkelerine yani Sırp Milleti ve Sırbistan’a vereceklerinden kimsenin şüphesi olmasın.

Kendisine en iyi cevabı, Sırp ve Hırvat tarihçiler verecektir.

Boşnak Dunyası

YORUM YAP