Türkiye'den Bosna Hersek'e sağlık yardımı » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 16:42

Türkiye’den Bosna Hersek’e sağlık yardımı

Türkiye’den Bosna Hersek’e sağlık yardımı
Son Güncelleme :

26 Ocak 2016 - 9:45

Zenica Kanton Hastanesi Kadın Hastalıkları, Perinatoloji ve Neonatoloji Bölümü, Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren özel bir firmanın bağışlarıyla yenilendi

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Bosna Hersek’in Zenica kentindeki kanton hastanesinin Kadın Hastalıkları, Perinatoloji ve Neonatoloji Bölümü, Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren bir otomotiv firmasının bağışlarıyla yenilendi.

490 bin avro değerindeki yardımlar kapsamında, Kadın Hastalıkları, Perinatoloji ve Neonatoloji Bölümü’ndeki ameliyat odası donatıldı, doğum masaları ve modern hasta yatakları alındı.

Yardımların Zenica Kanton Hastanesine teslimi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Zenica-Doboj Kantonu Başbakanı Miralem Galijasevic, yapılan yardımlar sayesinde hastalara daha kaliteli bir hizmet sunacaklarını belirterek, yardımları dolayısıyla Kartepe Belediyesi’ne teşekkür etti.

Zenica Belediye Başkanı Husejin Smajlovic de şehirdeki Türk yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artması temennisinde bulunarak, “Önemli olan sadece iyi projeler hayata geçirmek değil, bu projeleri kısa sürece ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirmek. Tıpkı bu projede olduğu gibi. Projeye katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise “kardeş ülke” olan Bosna Hersek’e yardım etme imkanı buldukları için memnuniyet duyduğunu aktararak, ilçedeki iş adamları ve diğer yetkililerin desteğiyle bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da bu iş birliğinin sadece Zenica ile sınırlı kalmayıp, tüm Bosna Hersek’e yayılması temennisinde bulunarak, “Bugün burada önemli bir vesileyle, sağlık için toplandık. Projenin 490 bin avro olduğunu göz önüne aldığımızda, bunun büyük bir proje olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Howon Otomotiv yöneticilerinden Cem Kurtiş ise hastanenin ilk halini gördüğünde Türkiye’ye başı öne eğik bir şekilde döndüğünü belirterek, projenin hayata geçirilip bağışların hastaneye ulaştırılmasının ardından ise gururlu olduğunu ifade etti.

YORUM YAP