Türkiye'deki Boşnaklar'dan Tepki » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 13:13

Türkiye’deki Boşnaklar’dan Tepki

Türkiye’deki Boşnaklar’dan Tepki
Son Güncelleme :

02 Şubat 2017 - 1:02

 

Zeynep Işıl Hamziç. Bosna Hersek’te yayın yapan Dnevni Avaz gazetesinin özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaptığı Türkiye aleyhtarı yayınlar, Türkiye’de yaşayan Bosna Hersek kökenli vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bugün bir açıklama yayınlayan İstanbul merkezli Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, gazetenin terörist lider Fethullah Gülen ve sözde Hizmet ekibine ilişkin yayın politikasının kendilerini şaşkına çevirdiğini ifade etti.

Boşnakça yayınlanan açık mektupta, “Sizin yaptığınız hataları eski dönemlerde hainler de yapmış ve bu nedenle Boşnak halkı canlarını kurtarmak için vatanını terk etmek zorunda kalmıştı. Lakin sizin gibiler burada dahi mutluluğumuza ve huzurumuza kastediyor, birlikte yaşadığımız ve acı tatlı her şeyi paylaştığımız kardeş Türk halkı nezdindeki imajımızı zedeliyor. Burada bizleri sadece kendi kardeşleri gibi görmüyor, aynı zamana Bosna Hersek’in bütünü ve Sancak’ta yaşayan halkımızı da kardeş ittihaz ediyorlar. Bu nedenle de Türkiye bizim vatanımızdır ve ondan katiyen vazgeçmeyeceğiz” denildi.

Açıklamada Dnevni Avaz gazetesinin Türkiye’de darbe girişiminde bulunan, Milli Meclis’i bombalayan, halkın üzerine ateş açan ve Türkiye’nin demokratik iradesini cebren ele geçirmeye teşebbüs eden FETÖ terör örgütü kaynaklı yalan haberlere tenezzül etmesinin üzüntü verici olduğu vurgulandı.

Gülen’e bağlı grubun benzer bir girişimi bir gün Bosna Hersek’te de gerçekleştirmesinin şaşırtıcı olmayacağı ifade edilen açıklamada Türkiye’nin çeşitli terör gruplarının saldırılarına maruz kaldığı bir dönemde FETÖ’ye verilen desteğin dostluk ilişkilerine yakışmadığı kaydedildi.

Mektupta, “Türk halkı ve Türkiye’de yaşayan Boşnaklar olarak bizler, Bosna Hersek ve Sancak halkının sizin görüşlerinizi paylaşmadığından emin olmakla beraber kardeşlik bağlarımızın zedelenmesine izin vermeyeceklerinden de eminiz” denildi.

Kaynak:Zambak.ba

YORUM YAP