Türkiye Saraybosna'da Sosyal Tesis Yapacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 02:24

Türkiye Saraybosna’da Sosyal Tesis Yapacak

Türkiye Saraybosna’da Sosyal Tesis Yapacak
Son Güncelleme :

22 Kasım 2016 - 15:32

Orman Genel Müdürlüğü ve TİKA’nın katkılarıyla Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki ormanlık alanda sosyal tesis yapılacak.

Orman Genel Müdürlüğü, Bosna Hersek Tarım Su ve Orman Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki ormanlık alanda sosyal tesis yapılacak.

Sarabosna’nın Grdonj bölgesindeki ‘Saraybosna Dostluk Ormanları Parkı’ adı verilen alanda gerçekleştirilen proje kapsamında, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Saraybosna Ormanları Genel Müdürü Nermin Demirovic, TİKA Saraybosna Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve beraberindeki heyet çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükelçi Koç, burada yaptığı açıklamada, günümüzde ormanlık ve yeşil alanların öneminin daha da artmakta olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin katkılarıyla hayata geçirilecek söz konusu projenin geldiği aşamanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Proje kapsamında hem yeni piknik alanlarının hem de çocukların eğlence alanlarının beraber yapılıyor olmasının şehre ve bölgeye ciddi katkı sağlayacağını kaydeden Koç, ‘İnşallah ekonomik kalkınmaya ve istihdama yönelik projeler Bosna Hersek’te devam edecek. Bu ilave projelerle katkılarımızı sağlamayı devam ettireceğiz.’ şeklinde konuştu.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Çetin de ormanlık alanda bugüne kadar çevre düzenlemesi yaptıklarını belirterek, Orman Genel Müdürlüğünün Saraybosna’ya park mobilyası ve çocukların oyun oynayacakları alanlarla ilgili iki tır malzeme yolladığını aktardı.

Saraybosna Dostluk Ormanları Parkı’nın çok güzel bir yer olduğuna dikkat çeken Çetin, içerisinde restoran ve kafelerin de olacağı tesisin yapımında ahşap ve taş gibi doğal malzemelerin kullanılacağını ve bu süreçte çevreye zarar verilmeyeceğini ifade etti.

Çetin, insanların buraya geldikleri zaman oturabilecekleri ve yürüyüş yapabilecekleri alanlar olacağını kaydederek, ‘Burası, hafta sonları ya da misafiriniz geldiği zaman şehirden kaçmak için güzel bir mekan olacak.’ şeklinde konuştu.

Saraybosna Ormanları Genel Müdürü Demirovic ise söz konusu projenin ne ilk ne de son olduğunu belirterek, ‘Daha önce bize yangın koruma aletleri, araçları da sağlamışlardı. 2017 yılında da bu projenin resmi açılışını yapacağımızı umut ediyorum.’ dedi.

Proje kapsamında, Saraybosna Dostluk Ormanları Parkı’na restoran, kafe, anfi tiyatro, spor aletlerinin bulunacağı bir alan, piknik alanları, 10 metre yüksekliğinde yapay şelale, yürüyüş yolları ve çeşmeler yapılacak.

 

Kaynak: http://beyazgazete.com/haber/2016/11/22/turkiye-saraybosna-da-sosyal-tesis-yapacak-3577295.html

33

YORUM YAP