Türkiye Sancak'ı Sırbistandan Ayırdı,Sırplar Ayağa Kalktı » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 16:13

Türkiye Sancak’ı Sırbistandan Ayırdı,Sırplar Ayağa Kalktı

Türkiye Sancak’ı Sırbistandan Ayırdı,Sırplar Ayağa Kalktı
Son Güncelleme :

14 Eylül 2015 - 1:44

Türkiye ve Sırbistan Arasında “Sancak” Krizi

Türk Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin Sırbistan’dan ayrı gösterilmesi, Sırbistan’ın tepkisine neden oldu.

Belgrad merkezli Kurir gazetesinin haberine göre Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği’nin hizmet bölgesi tanımlanırken Türkçe sayfada Sancak ve Voyvodina bölgelerinin farklı memleketler gibi Sırbistan’ın yanı sıra ayrı ayrı anılması, Sırbistan’ın tepkisine neden oldu.

Sırp basınının “Türkler Sancak’ı Sırbistan’dan Kopardı” başlıklarıyla gördüğü haberlerin ardından Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak rahatsızlık Türk tarafına iletildi.

Konuya ilişkin olarak basına konuşan Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, Türkiye’nin söz konusu hatayı düzelttiğini söyledi.

Sırbistan hükümetinin en radikal isimlerinden biri olarak öne çıkan Çalışma ve İstihdam Bakanı Aleksandar Vulin ise Daçiç’e Türkiye’ye tepki gösterme çağrısı yaptı. Türkiye’nin Sırbistan’a tehlikeli bir mesaj verme arayışında olabileceğini ima eden Vulin, hatanın Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinin sadece Türkçe versiyonunda olmasını da şüpheli bulduğunu söyledi.

Zambak.ba

YORUM YAP