Türk Boşnak Kardeşliği Pekiştirilecek » Boşnak HaberBoşnak Haber

17 Nisan 2024 - 22:35

Türk Boşnak Kardeşliği Pekiştirilecek

Türk Boşnak Kardeşliği Pekiştirilecek
Son Güncelleme :

11 Ocak 2016 - 12:53

boşnak kardeşlik

Kahramanmaraş’ın en faal derneklerinden biri olan BİLSEK Derneği “Türkçe Kardeşliği” kapsamında Bosna Hersekli 31 genci Kahramanmaraş’a getirdi. Bosna Hersekli gençler Kahramanmaraş’ta 11 gün kalacak ve hem Kahramanmaraş’ı tanıyacak gem de Türkçe öğrenecekler.

Konuyla ilgili bilgi veren BİLSEK Başkanı Sinal El şunları söyledi: “Türkiye’de yaşayan Türklerle Boşnaklar Osmanlı Devletinin ortak kültürünü devam ettirmektedir. Türkiye’nin güçlü ve bağımsız olması, doğrudan Osmanlı Devletinin devamı niteliğinde olması, Osmanlının tüm tarihi birikimini bünyesinde taşıyor olması, Türkiye’ye Türkiye dışında yaşayan ve Osmanlının değerlerini yaşamaya devam eden toplumlara karşı da bir nevi sahip çıkma sorumluluğu da yüklemektedir.  Bu proje ile Cazin Belediyesi tarafından organize edilen gönüllü eğitmenler aracılığıyla verilen Türkçe eğitimine katılan Boşnak gençlere Kahramanmaraş’ta uygulama eğitimi verilecektir. Ayrıca bu kardeşlerimiz Kahramanmaraş’ta devam eden sosyal, sanatsal, kültürel, hayatın içerisinde dâhil edilecek, aile yaşantılarımız tanıtılacak, kendi akran gruplarıyla ortak etkinlikler yapmaları sağlanacak, bölgenin tarihi ve turistik mekânları tanıtılacak böylece öğrendikleri Türkçeyi geliştirme imkânı yakalamış olacaklar. Etkinlikler sırasında hem bölge insanıyla kaynaşmış, hem de yaşadığımız coğrafyayı tanımış olacaklar.  Bu çalışma, onların Türk kardeşlerini daha yakından tanımalarına, kardeş olarak bildikleri Türklerin kendilerine duyduğu ilgiyi fark ederek kendi değerlerine daha çok sarılmalarına, millet olarak yaşadıkları sahipsizlik ve ezilmişlik duygularını üzerlerinden atarak özgüvenlerinin gelişmesine, Balkanlar da verdikleri varlık mücadelesinde morallerinin yükselmesini sağlayacaktır. Kursiyerlerle etkileşim içerisinde olan BİLSEK gönüllü ve üyeleri ile görüştükleri diğer insanlar da Boşnak kardeşlerini daha yakından tanıma ve kaynaşma imkânı bulacaklardır. Proje, Boşnak ve Türk halklarının yakınlaşmasına, kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkıda bulunacaktır.”

KAYNAK: http://www.haber46.com/kultur-sanat/bilsek-31-bosnali-genci-turkce-kardesligi-icin-kahramanmaras-a-getirdi-h131682.html

YORUM YAP