SİYASET VE MAKAM MİLYONER YAPIYOR ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

1 Mayıs 2024 - 02:00

SİYASET VE MAKAM MİLYONER YAPIYOR !

SİYASET VE MAKAM MİLYONER YAPIYOR !
Son Güncelleme :

18 Haziran 2017 - 12:17

NAİL PİNDUK   KOSOVA – PRİZREN

Siyaset ve Makam, Milyoner Yapıyor:

İktidar ve siyaset, Kosova’da hala hızlı zenginleşme imkanı olarak görülmeye devam ediyor. Böylece siyasiler Kosova’da en zengin insanlar arasında yer almayı sürdürürken siyasilerin servetlerinin araştırılması ve teyit edilmesi için herhangi bir yasa imkanı yok.

Ülke yüksek yetkililerinin mal varlığı beyanlarının, Yolsuzlukla Mücadele Ajansı tarafından açıklanmasından sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bu tür bir durumun siyasetin ülkede en kazançlı meslek olmasını etkilediğini söylüyorlar. Yolsuzlukla Mücadele Ajansı’na 4.496 yüksek yetkili mal varlığı beyanında bulundu.

Mal varlığı beyanına göre diğer kazançlar dışında milletvekillerin yıllık gelirleri 20 bin, bakanların 13 bin, kamu şirketler yöneticilerinin 30 bin Avro’yu aşarken kamu kurumlarının yöneticileri 40 bin Avroluk yıllık gelirlere sahip. Yüksek yetkililerin mal varlıklarının beyan edilenlerden daha yüksek olduğunu iddia eden sivil toplum kuruluşları temsilcileri yüksek yetkilerin ülke dışında da gayri menkullere sahip oldukları şüphesinin mevcut olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerine göre işsizliğin resmen 28% ve fakirliğin 23% oranında olduğu bir ülkede, yüksek yetkililerin bu denli yüksek gelirler ile mal varlıklarına sahip olmaları olgusunun çok tedirgin olduğunu belirtiyorlar. Böylece “Çohu” Demokrasi, Yolsuzlukla Mücadele ve Haysiyet örgütünden Arton Demhasaj bu yıl da Kosova’da milyonerler sayısının arttığını ve burada yüksek yetkililer servetinin yasal olmadığı şüphelerinin yaygınlaştığını iddia etmektedir. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ayrıca bazı bakan, milletvekili ve yerel ile merkezi düzeyde yüksek yetkililerinin bundan önce hiçbir işle meşgul olmadığına göre teyit edilebileceği gibi, bu makama geldikten sonra tüm bu servete sahip olmalarının siyaset ve iktidarın, yetkilileri ne kadar hızlı zenginleştirdiği göstergesini teşkil ettiğini belirtiyorlar.

Kaynak:Kosovahaber

YORUM YAP