Sırplara Bir Tokat Daha !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

3 Mayıs 2024 - 18:29

Sırplara Bir Tokat Daha !!

Sırplara Bir Tokat Daha !!
Son Güncelleme :

23 Mart 2017 - 17:45

Bosna Hersek’te yakınlarını savaş ve soykırımlarda kaybedenlerin oluşturdukları 26 sivil toplum kuruluşu, bugün Saraybosna’da bir araya gelerek Sırbistan aleyhinde yeni soykırım davası açılacağını duyurdu.

Bosna Hersek’in dört bir yanından savaş ve soykırım kurbanlarının yakınlarının oluşturduğu 26 sivil toplum kuruluşu, bugün başkent Saraybosna’da bir araya gelerek Sırbistan aleyhinde yeni bir soykırım davası açılacağını duyurdular.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Sırp üyesi Mladen İvaniç ve Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak’ı (Crnadak) Bosna Hersek tarafından Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda Sırbistan aleyhindeki soykırım davasının yeniden açılmasını engellemeleri nedeniyle kınayan Boşnak sivil toplum temsilcileri, Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç liderliğindeki ekibin soykırım davasının yeniden açılabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ettiler.

Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp ve Hırvat üyeleri Mladen İvaniç ve Dragan Çoviç’in Lahey’deki yargıçları yanlış bilgilendirdiklerini ve soykırım davasının yenilenmesine engel olduklarını söyleyen aktivistler, İvaniç’in bu hamleyle Bosna Hersek’te gerçekleştirilen soykırım suçunu Sırbistan’ın üzerinden alarak tamamen Bosnalı Sırpların üzerine yıkma girişiminde bulunduğunu kaydettiler.

Sırbistan’ın Srebrenitsa’da yaşanan soykırıma doğrudan dahil olduğunu ve aynı şekilde Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin de katliamlardan mesul olduğunu ifade eden aktivistler, adalet arayışından vazgeçmeyeceklerini ilan ettiler.

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, “Kendilerini dava etmeye hakkımız var. Adalet arayışı için hiçbir zaman geç değildir” diye konuştu.

kaynak: AA BHS Servisi

YORUM YAP