Sırp Cumhuriyeti'nde Boşnak Cumhurbaşkanı Adaylığını İlan Etti ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 03:44

Sırp Cumhuriyeti’nde Boşnak Cumhurbaşkanı Adaylığını İlan Etti !

Sırp Cumhuriyeti’nde Boşnak Cumhurbaşkanı Adaylığını İlan Etti !
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2022 - 17:51

Fotoğraf: NG / Klix.ba

Eski Srebrenica belediye başkanı Camil Durakoviç bugün Ekim ayında yapılacak genel seçimlerde SC cumhurbaşkanlığına adaylığını doğruladı. Herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını, bu nedenle bağımsız aday olarak yarışacağını belirtti.

Seçimlerin BH Merkez Seçim Komisyonu tarafından duyurulmasının ardından, Srebrenica’nın eski belediye başkanı, daha küçük BH tarafının cumhurbaşkanlığına veya başkan yardımcılığına aday olmayı planladığını duyurdu.

Durakoviç, “Sevgili dostlar, 2022’deki Genel Seçimler arandı ve Sırp Cumhuriyeti tarafının cumhurbaşkanı / başkan yardımcılığına aday olmaya karar verdim. Herhangi bir partiye üye olmadığım için aday olmak için 3.000 imzaya ihtiyacım var.” dedi.

Yetkili, adaylık için gerekli olan ve 20 Mayıs’a kadar MSK’ya sunulmaları gerektiği için SC’deki Merkezi Seçmen Listesine kayıtlı vatandaşların imzalarına ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.Durakoviç, “Siyasi çalışmalarımı destekleyen ve SC’de kimlik kartı olan herkesi, ekibimin nerede olursanız olun size ulaşabilmesi için benimle iletişime geçmeye davet ediyorum.” dedi.

Srebrenitsa’nın eski belediye başkanı, daha önce bir siyasi oluşuma imza atmış olan vatandaşların başka bir adayın adaylığı için imza atamayacaklarına da dikkat çekti.

 

Kaynak: klix.ba

YORUM YAP