SIRBİSTAN’DA KOSOVALI SIRPLARA DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 00:39

SIRBİSTAN’DA KOSOVALI SIRPLARA DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

SIRBİSTAN’DA KOSOVALI SIRPLARA DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ
Son Güncelleme :

18 Aralık 2022 - 13:16

SIRBİSTAN’DA KOSOVALI SIRPLARA DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, Kosova’nın kuzeyindeki sınır geçişlerine 10 Aralık’tan bu yana barikat kuran Kosovalı Sırplara destek gösterisi düzenlendi. Başkentteki Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplanan yüzlerce kişi, Kosova’nın kuzeyinde 7 gündür nöbet tutan Kosovalı Sırplara dayanışma mesajı gönderdi.

Sırbistan’ın ilk amacının Kosova’yı kendine bağlamak olması gerektiğine işaret eden gruptakiler, Kosova’nın kuzeyine Sırp kurumlarının geri getirilmesi çağrısında bulundu.Göstericiler, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’ten Kosova’nın Birleşmiş Milletler’e (BM) girişini engellemek için Rusya ve Çin’e yazılı talepte bulunmasını istedi.

Sırbistan, talebini KFOR’a ulaştırdı

Bu arada, Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, NATO’nun Kosova Gücü’ne (KFOR), Sırp ordusu ve polisinin Kosova’nın kuzeyine konuşlandırılması için talepte bulunduklarını ifade etti.

Vucevic, yerel basına yaptığı açıklamada, KFOR’a Sırp ordusu ve polisinin Kosova’nın kuzeyine konuşlandırılması için talepte bulunduklarını, bu hususta Cumhurbaşkanı Vucic ile Başbakan Ana Brnabic’i bilgilendirdiğini belirtti. 

Kaynak: Balkan Postası 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

YORUM YAP