Sırbistan Kosova'ya " 400 Kişilik Ölüm Timi " Hazırladı » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 17:44

Sırbistan Kosova’ya ” 400 Kişilik Ölüm Timi ” Hazırladı

Sırbistan Kosova’ya ” 400 Kişilik Ölüm Timi ” Hazırladı
Son Güncelleme :

07 Nisan 2024 - 19:26

İçişleri Bakanı Celal Svecla, Kosova sınırında yaklaşık 400 Sırp aşırıcının eğitildiğini söyledi. Sveçla’ya göre, saldırganların saldırılar için yalnızca Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in emrine ihtiyaçları var.

Svecla, herhangi bir Sırp senaryosunu önlemeye ama aynı zamanda bununla yüzleşmeye de hazırlandıklarını ekledi.

Svecla, “Kosova sınırındaki bölgelerde yaklaşık 400 Sırp aşırılıkçı eğitiliyor ve Vuçiç’in emriyle saldırgan saldırılarda harekete geçirebilirler.” dedi.

Dinar meselesine de değinen Svecla, Kosova’nın hukuk ve düzenin hüküm sürdüğü demokratik bir ülke olmayı hedeflediğini söyledi.

“Bağımsız ve egemen bir ülkeyiz ama aynı zamanda normal, bağımsız ve egemen bir ülke de olmalıyız. Hukukun ve düzenin hakim olduğu demokratik bir ülke olmaktan başka bir amacımız yok. Dinarın kararı mı yoksa kararı mı? Svecla, “Masalarda elektriğe ilişkin daha önceki kararlar, AB ve NATO’nun parçası olmayı arzulayan bir ülkenin normal kararlarının ötesindedir” dedi.

Svecla, Başbakan Albin Kurti’nin uluslararası toplumla ilişkilerine de değinerek aralarında herhangi bir uyumsuzluk olmadığını söyledi./Balkan Postası

YORUM YAP