SIRBİSTAN BAŞKANI VUÇİÇ'TEN TÜRKİYE İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMALAR » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 12:41

SIRBİSTAN BAŞKANI VUÇİÇ’TEN TÜRKİYE İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMALAR

SIRBİSTAN BAŞKANI VUÇİÇ’TEN TÜRKİYE İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMALAR
Son Güncelleme :

25 Haziran 2023 - 21:54

“Türkler ciddi ciddi Kosova güçlerini silahlandırıyorlar. Onlara tanksavar füzeleri, bayraktarlar, obüsler verdiler.”
 
Vuçiç’in katıldığı Pink tv. deki sabah programında, Kuzey Kosova’daki krizin tırmanışın zirvesine henüz ulaşılmadığını söylerken, Türkiye ile ilgili açıklamaları Sırbistan’da buz etkisi yaptı.
Akeksandr Vuçiç’in konuşmasındaki Kosova Başbakanı Kurti, Kosova ve Türkiye ile ilgili bölümü:
“Kosova Başbakanı Kurti durmayacak, savaş istiyor”
Vuçiç, Batı’daki kilit aktörler için Kosova Başbakanı Kurti’nin suçlu olduğunun açık olduğuna ve tırmanmanın zirvesine ulaştığımız gerçeğine katılmadığına dikkat çekiyor.
“Bazı insanlar gerçeği anlamıyor, ancak Sırp devletini her zaman yeterince güçlü olmayan bir yaklaşımla suçlamanın yeterli olduğunu düşünüyorlar. Kurti durmayacak. Öyle ya da böyle ZSO yapmayacak. Hiç olmayacaklar. Ve Kosova’daki Sırp Belediyeler birliği ZSO’nun eski Kosova başbakanı İsa Mustafa ve benim imzaladığımız ilkelere uygun olması gerektiğini biliyor.”
“Hiçbir ilkeyi kabul etmeyecekler. Kurti, bizi savaşa sürüklemek için savaş istiyor. Çünkü o bir savaş lideri olmak istiyor. Enveristtir, Marksisttir, anarşisttir. Benim kaçınmak istediğim her şeyi o istiyor. Şimdi de bizi NATO ile bir çatışmaya sürüklemek istiyor.”
“Türklerin Kuzey Kosova’ya gelmesinden çok memnunlar.”
“Kötülük isteyenler, şimdi Yenipazar’dan İbar’ın güneyindeki bölgeye yeşil transfer koridoruna devam ettiklerini söyleyecektir. Sebebin bu olduğuna inanmıyorum”
Vuçiç, ordusunun Kosova silahlı gücu KBS’den çok daha güçlü olduğunu, ancak KBS’yi giderek artan bir şekilde, öncelikle Türk imkanlarıyla donatılıyor ve silahlandırılıyorlar.
“İnsanlara bilmedikleri bir şey söylemeliyim. Türkler, uluslararası hukuka göre var olamayacak olan KBS’yi ciddi şekilde silahlandırdı. Ve uluslararası hukuku gerçekten umursamıyorlar. Olmaması gereken ordularını kuruyorlar. Bağımsız olmaları gerçeğiyle bunun değiştiğini söylüyorlar. Ve saldırganlıktan kaynaklanan güçlünün hakkıyla bağımsızdırlar. Türkler onlara tanksavar füzeleri, Bayraktarlar, çekili obüsler verdi.”
“KBS’nin bugün sahip olduğu tek şey bu. Şimdiye kadar bayrakları kaldırmadılar, NATO onlara vermedi. Uzun menzilli termal görüntüleme optikleri var ve çok dikkatli olmalıyız ve insanlarımız tehdit altındaysa yeterli araçlara sahip olmalıyız.”
Vuçiç, dünyanın değiştiğini ve 1999’daki gibi (Batının) yeniden Sırbistan’ı bombalamalarının imkansız olduğunu, ancak yine de dikkatli olmak gerektiğini ekliyor.
“Türklerin Kosovalılara (Priştine’ye) verdikleri için Bayraktar’ı almayı reddettik. Türklerle bu şekilde işbirliği yapmayacağız. Çin insansız hava araçları CH-90 kısa süre önce geldi. Daha fazlasını tedarik edeceğiz”
Vuçiç, , Sırbistan’ın beş ay içinde, potansiyel bir saldırganı caydırmak için Orta Doğu’da sipariş ettiği 1.000 kadar kamikaze insansız hava aracını teslim alacaklarını söyledi.
 
Kaynak: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP