Saraybosna Kuşatmasının İlk Kurbanları Anıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 20:09

Saraybosna Kuşatmasının İlk Kurbanları Anıldı

Saraybosna Kuşatmasının İlk Kurbanları Anıldı
Son Güncelleme :

05 Nisan 2016 - 19:04

Modern tarihin en uzun kuşatması olarak bilinen ve 1425 gün süren Saraybosna kuşatmasının ilk sivil kurbanları Suada Dilberovic ve Olga Sucic törenle anıldı.

Bosna’daki savaşta, başkent Saraybosna’da Sırp keskin nişancılar tarafından öldürülen Dilberovic ve Sucic için isimlerini taşıyan köprüde tören düzenlendi. Kurban yakınları ve Saraybosnalılar, köprüdeki anıta çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Saraybosna kuşatmasının da başladığı 5 Nisan’da yapılan saldırılarda, Dilberovic ve Sucic’in yanı sıra dört Saraybosnalı daha hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Saraybosna Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Dilberovic ile Bosna Hersek Meclisi’nde çalışan iki çocuk annesi Sucic, Sırp paramiliter birliklerin saldırıları sonucu Vrbanja Köprüsü’nde öldürülmüşlerdi.

Sırp birlikleri, 5 Nisan’daki saldırılarında doğrudan sivilleri hedef almış, savaş karşıtı gösteri yapan Saraybosnalılara ateş açmıştı.

Dilberovic ve Sucic’in öldürüldüğü gün aynı zamanda modern tarihin en uzun kuşatması olan Saraybosna kuşatması da başlamış, 1425 gün süren kuşatmada bin 601’i çocuk 11 bin 541 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: http://beyazgazete.com/haber/2016/4/5/saraybosna-kusatmasinin-ilk-kurbanlari-anildi-3208086.html

YORUM YAP