Saraybosna Kanton Başbakanı'ndan Başkan Topbaş'a taziye ziyareti » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Mart 2024 - 03:45

Saraybosna Kanton Başbakanı’ndan Başkan Topbaş’a taziye ziyareti

Saraybosna Kanton Başbakanı’ndan Başkan Topbaş’a taziye ziyareti
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2016 - 12:36

Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic ve Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka, Başkan Kadir Topbaş’a taziye ziyaretinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a taziye ziyaretinde bulunan Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic ve Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı olduğu panoyu ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında gerçekleşen ziyarette, Kadir Topbaş, Konakovic’i bina girişinde karşıladı. Konakovic, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitlerinin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla koyduğu anı defterini de imzaladı.

İstanbul’da bulunmaktan mutlu olduğunu belirten Konakovic, ziyaretin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Türk halkına taziye amacı taşıdığını söyledi.

Konakovic, “Kendi vatanını savunmanın, demokratik yollarla seçilen bir hükümetin ve devletin nasıl savunulduğunu bütün yürekleriyle tüm dünyaya göstermiş olan kaybettiğimiz kardeşlerimize anmak için burada bulunuyoruz. Saraybosna kantonunun ve Bosna Hersek devletinin bütün vatandaşlarının açık ve güçlü mesajını iletmek için de burada bulunuyoruz. Büyük endişeyle Türkiye’de bu hain girişimin kalkışmanın ve kötü emelleri arkasındaki kötülükleri gören birileri olarak gelişmeleri endişeyle takip ettik. Bu endişe ertesi günü çok güçlü bir gurura dönüştü. Türkiye Cumhuriyeti başında bu kadar güçlü liderlerinin ve halkın gücünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmasından dolayı büyük gurur duydum. Tüm dünyaya vermiş olduğunuz bu demokrasi dersinden dolayı sizleri bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konakovic’e taziye ziyaretinden dolayı teşekkür eden ve Bosna Hersek halkına teşekkürlerini sunan Başkan Topbaş da şöyle konuştu; “”Dünyanın herhangi ülkesindeki olay sadece orada kalmıyor, bütün dünyayı etkiliyor. Bu hainler muvaffak olsaydı dünyada çok farklı sıkıntı ve problemler yaşanabilecekti. Çok şükür bizim milletimiz imanları ve yürekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak, meydanlara koştular. Dünyaya haykırdılar ki, milli iradeye ve halka rağmen hiç birşey gerçekleşemeyeceğini gösterdiler. Ellerinde hiçbir şeyleri yoktu ama yürekleri çok güçlüydü. Tankların ve uçakların önlerine durabildiler. Bizim kahramanlık tarihimizde yeni bir sayfa açtılar. Bedeller ödendi ama hainler emellerine erişemedi.”

Dostlukların bugünlerde belli olduğunu vurgulayan Topbaş, “Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesinde bu tip darbe ve ihtilallere kalkışanlar halkı gözardı edemeyecektir. Vatan millet söz konusu olduğunda tüm halkımız sokaklara çıktı ve hala devam ediyor. Başkomutanımız ‘evinize gidebilirisiniz’ diyene kadar meydanlarda olacaklar” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: http://www.ibb.istanbul/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=23290#.V6cAZ7iLTIV

2

YORUM YAP