Sancakta Mason Bakan » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Mayıs 2024 - 09:54

Sancakta Mason Bakan

Sancakta Mason Bakan
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2017 - 2:36

NAİL PİNDUK   KOSOVA -PRİZREN

Mason Rasim Ljajic Sancakta İktidardan İnmesi İstenmiyor.

Rasim  Ljajic Sırbistan Başbakan Yardımcısıdır ve kendisi bir Masondur. Rasim Ljajic Müslüman halkının hayrı için  değil de ,hep Sırbistan halkı için çalışmasıyla bilinmektedir.

28 Ocak 1964 tarihinde doğmuştur (53 yaş)  Novi Pazar doğumludur.YSFC Milliyetçi  Sırbistan din İslam Meslek tıp doktoru Saraybosna Üniversitesi Üniversitesi nde okudu.Sırbistan da Sosyal Demokrat Partisi Partisinde Başkanlık yaptı.Daha sonra “SDA Sancak” (1990-1994) arasında Sandžačka Demokratik partide  (1994-2009) görev yaptı .Llajiç’in Sırbistan’da iki önemli görevi var. Birincisi Sırbistan hükümetinde Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yer alıyor. İkincisi, daha da anlamlı, Sırbistan hükümetinin BM İnsan Hakları Mahkemesi ile koordinasyondan sorumlu ismidir.

Borİs Tadic’in liderliğindeki Demokratik Parti listelerinden Sırbistan parlamentosuna üç Müslüman üye sokmayı başaran Sancak Demokratik Partisi’ nin genç lideri. 1964 doğumlu lider siyasette adını ilk kez, 1990 yılında Sancak Demokratik Hareket Partisi’nin kurucusu olarak duyurdu. Parti, o dönemde, Sırbistan’dan kopup Bosna-Hersek’deki Müslümanlar ile birleşmeyi öngören bir politika sürdürüyordu.Ljajic 1993’te partiden koptu ve Sancak Demokratik Partisi’ni kurdu. Sırp hükümetinde İnsan ve Azınlık Hakları Bakanlığı’na getirildi.

Ljajic’in bölgesi Sancak, 400 binlik nüfusunun yüzde 51’nin Müslüman Boşnak olduğu Özel bir Bölge.

BOŞNAK MEDYA

YORUM YAP