Sancak’ta boykot kararı ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 01:56

Sancak’ta boykot kararı !

Sancak’ta boykot kararı !
Son Güncelleme :

06 Ocak 2022 - 17:45

Sırbistan’daki Boşnak partisi SDA Sancak, 16 Ocak’ta yapılacak anayasa değişikliği referandumunu boykot etme kararı aldı.

SDA Sancak Başkanı Sulejman Ugljanin, boykot kararının nedeninin Sırp devlet memurlarının Sancak bölgesinde yaşayan Boşnaklar aleyhindeki doğrudan soykırım tehdidi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Ugljanin, böylesi bir tehdit söz konusu iken ülkede durum normalmiş gibi referanduma katılmalarının beklenemeyeceğini ifade etti.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesi Srebrenitsa soykırımını öven ve Yeni Pazar ve Seniçe şehirlerinde katliam çağrısı yapan şarkılar söyleyen polis memurları aleyhinde disiplin soruşturması başlatıldığını duyurmuştu.

Temsilcilerini referandum sürecinden çektiklerini duyuran Ugljanin, “Durumun normal olduğu, tehlike arz eden hiçbir şey olmadığı ve Sancaklı Boşnaklar aleyhinde bir hazırlık olmadığı şeklinde bir ilüzyon oluşturulmasına katkıda bulunmak istemiyoruz. Bu kozmetik referandum, Sancak bölgesindeki vatandaşların dikkatini kendi aleyhlerinde hazırlanan şeyden saptırmak için planlanmıştır” diye konuştu.

balkannews.com

YORUM YAP