Sancaklı Boşnaklardan Birlik Beraberlik Protestosu » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 18:56

Sancaklı Boşnaklardan Birlik Beraberlik Protestosu

Sancaklı Boşnaklardan Birlik Beraberlik Protestosu
Son Güncelleme :

20 Ocak 2016 - 15:27

Sırbistan’ın güneybatısındaki Novi Pazar’da bulunan Sancak bölgesinde yaşayan Boşnaklar, ulusal birliklerine dikkat çekmek için protesto gösterisi düzenledi.

Sırbistan’ın güneybatısındaki Novi Pazar’da bulunan Sancak bölgesinde yaşayan Boşnaklar, ulusal birliklerine dikkat çekmek için protesto gösterisi düzenledi.

Sancak Demokratik Eylem Partisi (SDA Sancak) ve Sancak Boşnak Demokratik Birliği (BDZ) tarafından düzenlenen protestoya katılan binlerce kişi, “Sancak için özerklik”, “Boşnaklar üzerinde yapılan şiddete son” ve “Şovenizm yapılmasın” yazılı dövizler açtı.

“Belgrad tarafından yapılan baskılara karşı duracakları” mesajının verildiği gösteride, Sancak’ta son yirmi yılda gerçekleşen silahlı saldırı ve ağır suçların aydınlatılması için de çağrı yapıldı.

SDA Sancak Genel Başkanı Süleyman Ugljanin, alanda yaptığı konuşmada, Sancak bölgesinde yaşayan vatandaşların hukukun üstünlüğü için mücadele edeceklerini belirterek, “Her vatandaşın barış, özgürlük, güven, demokrasi ve insan hakları çerçevesinde yaşama hakkı vardır. Sancak’ın özerk olması ise bunun ilacıdır” dedi.

Hükümeti, “Sancak vatandaşlarının hayatlarının sahibi gibi davranmakla” eleştiren Ugljanin, Sancak polis ve adliye kurumlarının yıllardır bölgede meydana gelen cinayet, para çalma ve diğer ağır suçları aydınlatmadığını ifade etti.

Ugljanin, Sırbistan’ın, Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci kapsamında eylem planına ülkedeki azınlık temsilcilerinin de dahil edilmesi çağrısında bulundu.

BDZ temsilcisi Admir Muratovic de her Boşnağın kendi ulusal kimliği için mücadele etmesi gerektiğini ifade ederek, “Ulusal birlik için gereken, kendi evinde ve topraklarında hissettiğin güvendir. Ulusal birlik, tüm suçlara karşı verilen mücadele ve ekonomik ile modern kalkınmadır” diye konuştu.

AA

 

KAYNAK: http://www.trthaber.com/haber/dunya/sirbistanda-bosnaklardan-ulusal-birlik-protestosu-230263.html

YORUM YAP