Sancak- Priboj Katliam'ı için Mahkemeye Başvurulacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 19:24

Sancak- Priboj Katliam’ı için Mahkemeye Başvurulacak

Sancak- Priboj Katliam’ı için Mahkemeye Başvurulacak
Son Güncelleme :

13 Mart 2017 - 10:38

 

 

SANCAKLI PARTİ LİDERİ ve MİLLİ BOŞNAK KONSEYİ BAŞKANI, “SIRBİSTAN, SANCAK’TA SOYKIRIM YAPTI” İDDİALARINI MAHKEMEYE GÖTÜRÜYOR.

(Sulejman Ugljanin, šef Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), lider SDA i bivši ministar u Vladi srbije, dogovorio se sa Hašimom Tačijem da optuži državu za navodni genocid nad Bošnjacima u Sandžaku!)

Sırbistan Eski Bakanlarından, SDA Partisi lideri ve Milli Boşnak Konseyi Başkanı Süleyman Uglanin, Kosova Devlet Başkanı Haşim Taçi ile Sırbistan  Sancak’ta, Boşnaklara yapılan Soykırım konusunda mahkemeye başvuru yapma kararı aldılar.

1992 Yılında, Sancak bölgesindeki Priboj şehrinde, Sırbistan askerleri, Sırbistan vatandaşları olan 23 Boşnak’ı öldürmüştür. Priboj’un, 20 Boşnak yerleşim biriminde etnik temizlik yapılmış ve 180 ev soyulmuş, yakılmış ve yok edilmiştir. Priboj şehri ve çevresindeki Boşnakların yarısından fazlası göçe zorlanmıştır.

25 Yıldır, Sırbistan sınırları içinde işlenen bu suçlardan dolayı hiç kimseden, mahkemelerde hesap sorulmamıştır. Bunun yanında, yine aynı şehirde, 2. Dünya Savaşında, Sırp Çetnikler tarafından katledilmiş Boşnaklara ait 86 toplu mezar şimdiye kadar hiç açılmadığı gibi, bu mezarlıklarda yatan 3 735 ceset ile ilgili ne eski Yogoslavya döneminde ne de sonrasında hiç bir yasal işlem yapılmamıştır.

 

Kaynak: BoşnakDünyası

YORUM YAP