Sancak, Büyük Arnavutluk'un bir parçası değil » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 04:55

Sancak, Büyük Arnavutluk’un bir parçası değil

Sancak, Büyük Arnavutluk’un bir parçası değil
Son Güncelleme :

27 Aralık 2021 - 18:14

Dr. Fehratoviç Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta’ya şunları söyledi: Sancak, Büyük Arnavutluk’un bir parçası değil

Adalet ve Uzlaşma Partisi (SPP) Milletvekili dr. Jahja Fehratoviç Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta’ya Sancak’ın “Arnavut toprakları”, “Büyük Arnavutluk” ve “Arnavut dünyası”nın hiçbir zaman bir parçası olmadığını ve olmayacağını söyledi.

 

“Sayın Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Sancak ‘Arnavut toprakları’ ve ‘Arnavut dünyası’nın bir parçası değildir. Son yıllarda ‘Sandžak’ ön ekli bir partiyle Sancak’ın Arnavutlaştırılması fikrini yaymak için yoğun bir şekilde çaba sarf eden Rožaje’li bu öğretmen hiç umurumda değil ama Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta’nın konuşması beni endişelendiriyor. Arnavut toprakları ve pan-Arnavutluk hakkında ve açıkça Sancak’tan bahsediyor “, dedi Fehratović Facebook hesabında.

Sancak’ın Sancak halkına, içinde yaşayan tüm halklara, Boşnaklara, Sırplara, Karadağlılara, Romanlara ve hatta Arnavutlara ait olduğunu, ancak Sancak’ın Büyük Arnavutluk’un bir parçası olmadığını ve kimsenin ona böyle davranmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Arnavutluk’un üst düzey yetkilileri tarafından böyle görünüyorsa özellikle tehlikelidir.”

“Boşnaklar ve Arnavutların önemli bir kısmı ortak bir inanca (çünkü Arnavut Katolikler ve Ortodokslar var), kültürün önemli bir kısmına, ortak bir geçmişin parçasına, aile bağlarına sahiptir. Ama onlar her zaman özel insanlar olarak biliniyorlardı.

Kosovalı Arnavutlar bile bunu anma kültürlerinde korudular ve biz kendimizi unutmaya başladığımızda bile bize her zaman popüler ismimiz Boşnak ve dilimiz Boşnak ile hitap ettiler.

Bunun hiçbir nedeni yoktur, olamaz da. “Sancak, ‘Sırp dünyasının’ bir parçası olmadığı gibi, ‘Arnavut dünyasının’ bir parçası değildi ve olmayacak, ama her zaman kendisinin bir parçası, yani Sancak dünyası, bir Sancak adamı. Din ve millet ne olursa olsun,” dedi Fehratoviç.

 

Pazartesi günü Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Rozajeli Arnavut eylemci ve ulusal hedefleri yükseltmek için bir dizi ortak kültürel etkinlik düzenlemek için değerli fikirlerini paylaştığı Arnavut derneği “Kosova Sancak için”in önde gelen üyesi Ali Daci ile bir araya geldi. ve pan-Arnavut işbirliğinin güçlendirilmesi ”.

Arnavutluk cumhurbaşkanı, Daci’nin Rozaje “Ora e Maleve” de ünlü bir kültürel etkinlik düzenleyerek on yıllardır Sancak, Karadağ, Kosova ve tüm Arnavut topraklarında dili, gelenekleri, gelenekleri ve ulusal kültürü korumak için çalıştığını ve desteklediğini değerlendirdi. bildirildi.

Meta, “Bölgemizde ve diasporada her yerde ulusal değerleri yükseltmek ve pan-Arnavut işbirliğini güçlendirmek için bir dizi ortak kültürel etkinlik düzenlemek için çok farklı fikirleri paylaştık.” dedi.

sandzakpress.net

YORUM YAP