Putin'den Dodik'e : Otur Oturduğun Yerde !! Rahat Dur Uyarısı.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 05:25

Putin’den Dodik’e : Otur Oturduğun Yerde !! Rahat Dur Uyarısı..

Putin’den Dodik’e : Otur Oturduğun Yerde !! Rahat Dur Uyarısı..
Son Güncelleme :

06 Aralık 2021 - 0:32

Dodik: “Putin, Bosna’da maceraperestlik istemiyor”

Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Bosna Hersek’te macera arayışından yana olmadığını ve Dayton Barış Anlaşması’na saygı gösterilmesini istediğini söyledi.

Moskova’da Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Dodik, Putin ile bir saate yakın bir süre boyunca, ekonomi, enerji fiyatları, Banya Luka’da inşa edilen Rus kilisesi ve siyasi konuları görüştüklerini ifade etti.

Rusya’nın Bosna Hersek’te sorunların dışarıdan birileri yerine yerel aktörler tarafından çözülmesinden yana olduğunu ve Bosna Hersek’te Dayton Barış Anlaşması’nın korunmasını istediğini söyleyen Dodik, “Putin ile hemfikir olmadığımız hiçbir konu olmadı. Kendisini, NATO’ya girme gayemiz olmadığı konusunda da bilgilendirdim” diye konuştu.

Bosna Hersek devletine ait yetkileri entiteye taşıma yönündeki siyasi inisiyatifini sürdüreceğini de açıklayan Dodik, Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi’nin önümüzdeki hafta daha önceden planlanan olağanüstü oturumu yapmasını beklediğini söyledi.

Kaynak: Balkan News

YORUM YAP