Para ödeyerek vatandaşlık Veren ülkeler! » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 13:00

Para ödeyerek vatandaşlık Veren ülkeler!

Para ödeyerek vatandaşlık Veren ülkeler!
Son Güncelleme :

06 Ocak 2019 - 9:39

.

.

Belçika Vatandaşlığı Alma

Belçika, en kolay vatandaşlık ülkelerden bir tanesidir. Eğitim, iş gibi nedenlerle, oturma izni dahilinde en az 3 yıl süreyle Belçika’da yaşadıktan sonra vatandaşlık için başvuruda bulunabilirsiniz.

Süre dolduğunda başvuru yaptığınız zaman ülke size bir miktar ücret söyleyecektir. Değişken olan bu ücreti ödedikten sonra Belçika vatandaşı olabiliyorsunuz.

Letonya vatandaşlığı Alma

Ülkenin kırsal kesiminde yapacağınız 70 bin euro luk yatırım yada merkez için 140 bin Euroluk yatırım yeterli olacaktır..

Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı Alma

Karayip sınırları dahilinde olan Antigua ve Barbuda, ülke olarak vatandaşlık vermeye çok yakında zamanda, 2013 yılında başlamıştır. Ülkeye yapılan 250 bin dolarlık yatırım veya 400.000 dolarlık gayrimenkul alımı vatandaşlık sürecini başlatmaya yetmektedir.

Ülke vatandaşlık işlemlerinde pek zorlayıcı olmadığından vatandaşlığınızı kolaylıkla alabilirsiniz. Ayrıca Antigua ve Barbuda, yatırım yapılması sonucunda vatandaşlık vermeyi taahhüt ettiğinden çok nadir durumlar olmadıkça aksi söz konusu değildir.

Dominika Vatandaşlığı Alma

66 şehirli, minik ada günümüze kadar yaklaşık olarak 3.000 kişiye vatandaşlık vermiştir. Dominika, en kolay vatandaşlık alınabilecek ülkelerden bir tanesidir.

Ülke sınırları içinde 100.000 dolar değerinde yatırım yapan herkes ülke vatandaşı olabiliyor. Dominik vatandaşlarının İngiltere, Birleşik Krallık ve 50’den fazla ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı bulunuyor.

Saint Kitts ve Nevis Vatandaşlığı alma

51 bin nüfuslu ülkede turizm geliri oldukça fazla.Karayip bölgesi sınırları içinde kalan Saint Kitts ve Nevis 250 bin dolar yatırım yapanlara vatandaşlık hakkı tanıyor.Yada ülkeden 400 bin dolar değerinde gayrimenkul alırsanız vatandaşlık sürecini başlatabiliyorsunuz.
Hiçbir ülke vatandaşına ambargosu olmayan bu federal devlet sadece İran vatandaşlarına vatandaşlık vermiyor. Hem de hiçbir şekilde… .

Dünyada yatırım karşılığında vatandaşlık verme sisteminin kurucusu kabul edilen ülke uygulamayı ilk olarak 1984 yılında başlatmıştır.

Ukrayna Vatandaşlığı Alma

Ukrayna’da bir iş yeri açmanız ilk adım olacaktır.Açılan şirketin hesabında 100 bin dolar mevcutsa ülkede sınırsız oturma izni alırsınız.Böylelikle vatandaşlık işleminiz daha kolay olacaktır..

Macaristan Vatandaşlığı Alma

300 bin Euro değerinde yatırım yapan herkes Macaristan vatandaşı olmak hakkına sahip. Yatırımın ardından gelen oturma izni sürecini başarılı bir şekilde geçirenler süreç sonunda vatandaşlığa alınıyor.

Siz yatırımınızı yaptığınızda öncelikle 6 ay süreli bir oturma izni verilecektir. Bu süre sonunda süresiz oturma izni çıkacak ve vatandaşlık işlemleri başlatılacaktır. Vatandaşlık başvuru sürecinde ülkede ikamet etme zorunluluğunuz olması da önemli bir avantaj.

Uruguay Vatandaşlığı Alma

Boyalı Kuşlar Irmağı Uruguay, hem dengeli ekonomisi, hem de sosyal haklarıyla Güney Amerika’nın İsviçresi olarak anılıyor. Güney Amerika’nın bu en küçük ikinci ülkesi vatandaşı olmak isteyenlerden de büyük yatırımlar ve büyük paralar istemiyor.
Uruguay vatandaşı olmak için aylık 1200 doların üstünde para kazanmanız yeterli olacaktır. Üçüncü yılın sonunda bu ülkenin vatandaşı olabilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti Vatandaşlığı Alma

Tropik ormanları, kum plajları, palmiye ağaçları ve masmavi deniziyle Dominik Cumhuriyeti birçok ülkenin rotasında yer alıyor.

Karayip Adası Vatandaşlığı Alma

Geçici tatilcilerin yanı sıra üzerinde yaşamak isteyenlere de cömert davranan bu Karayip Adası 100 bin dolar karşılığında size vatandaşlık hakkı veriyor. Fakat eşiniz ve çocuğunuz da varsa ödeyeceğiniz tutar bunun iki katını bulabiliyor.

Arnavutluk Vatandaşlığı Alma

italya ve Osmanlı’dan izler taşıyan, kendine özgü kültürüyle ilginç bir ülke olan Arnavutluk’un tek şartı ülkelerine 250 bin dolarlık yatırım yapmak.
250 bin dolarlık bir ev alarak veya yatırım yaparak vatandaşlık alınabiliyor.

Yunanistan Vatandaşlığı Alma

Yunanistan’da 250 bin Euro’luk bir yatırım karşılığında Yunanistan’ın vatandaşı olabiliyorsunuz.

Almanya Vatandaşlığı Alma

Ülkenin vatandaşı olmak içinse bu otomotiv sanayi devi ülkeye 250 bin Euro vererek vatandaşlık alabilirsiniz…

Makedonya Vatandaşlığı Alma

Balkanların incisi Makedonya kendini ağırdan satan ülkelerin başında geliyor. Makedonya vatandaşı olmak için ülkeye 400 bin Euro’luk bir yatırım gerçekleştirmeniz gerekiyor.
400 bin Euro’luk bir yatırımı gerçekleştiren her iş adamı Makedonya vatandaşı kabul ediliyor.


Karadağ
Vatandaşlığı Alma

Güneş, kumsal, deniz, doğa ve eğlence isteyenleri kendine çekmeyi başaran Karadağ, Balkanlar’ın yükselen yıldızı bir ülke olmuş durumda
Karadağ, vatandaşlık verme konusunda boyutu kadar küçük değil… Karadağ’da ikamet etmek için 500 bin Euro’nuzun olması gerekiyor.

İspanya Vatandaşlığı Alma

Dünyanın en fazla sayıda Dünya Mirası Kentine sahip ve dünyanın en çok ziyaret edilen 10 ülkesinden biri olan İspanya sıcakkanlı insanları, yemekleri, canlı gece hayatı, futbolu, tarihi ve festivalleriyle tüm turistlerin tercih ettiği bir ülke.
İspanya vatandaşı olmak içinse 500 bin Euro ve üzerinde bir fiyata sahip konut almanız gerekiyor. Bu miktarda bir parayı gözden çıkardığınız takdirde, bu güzel Akdeniz ülkesinin vatandaşı olabiliyorsunuz.

Portekiz Vatandaşlığı Alma

Ekonomisi zayıf fakat kültürel anlamda zengin olan Batı Avrupa Ülkesi Portekiz, Türk vatandaşlar dahil birçok insanın gittiği ve gitmek istediği bir rota. Bu eşsiz ülkenin vatandaşlığının yolu ise 500 bin Euro’dan geçiyor.

İrlanda Vatandaşlığı Alma

İrlanda gezilecek ve görülecek yerler listesinde ilk göze çarpan yerlenden biri olmasa da, popülerlik aramadan kendinizden bir şeyler bulmak ve daha fazla deneyim kazanmak için bir gezi yapmak istiyorsanız İrlanda doğru bir adres… Ada ülkelerinden İrlanda’da oturmak içinse 500 bin dolarlık yatırımı gerçekleştirmeniz gerekiyor. Hayat şartlarının da pahalı olduğu ülkede yaşamakta pek kolay olmasa gerek…

Malta Vatandaşlığı Alma

İtalya’nın Sicilya Adası’nın güneyinde, Tunus’un doğusunda ve Libya’nın kuzeyinde yer alan Malta, dünyanın en küçük ve nüfus yoğunluğunun en yüksek ülkelerinden biri durumunda. Akdeniz’deki bu güzel ve sıcak ada ülkesinde oturmanın bedeli ise 800 bin Euro.

Kanada Vatandaşlığı Alma

400 bin dolarlık yatırımınızla birlikte hesabınızda 800 bin dolar paranız varsa artık özgür Kanada vatandaşısınız.

Amerika Vatandaşlığı Alma

Özgürlüğün ülkesi Amerika’ya girmek de, yaşamak da hiç sanıldığı kadar kolay değil. 1 Kere ya 1 milyon dolar değerinde şirket kurmanız gerekiyor, ya da ülkenin bu tür vatandaşlık tipi için belirlediği alanlardan birinde en az 500 bin dolarlık yatırım yapmanız gerekiyor. Tabi 5 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlığa kabul edileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Slovakya Vatandaşlığı Alma

Tuna Nehri’nin kıyısında yer alan bu dağlık ülke, güçlü kültürlü fakat zayıf ekonomili. Bu yüzden böyle bir ülkede yaşamak için 1 milyon Euro’luk bir yatırımı gözden çıkarmanız gerekiyor…

Bulgaristan Vatandaşlığı Alma

Bulgaristan’da bir yıllık ikamet etmek şartıyla, 1.2 milyon dolarlık yatırım yaparak vatandaşı olabilirsiniz.

Hong Kong Vatandaşlığı Alma

Dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden biri olan Hong Kong için 1.260 milyon dolarlık yatırım karşılığında vatandaşlığa alınabiliyorsunuz.

Singapur Vatandaşlığı Alma

Asya’nın parlayan ülkelerinden Singapur’un vatandaşı olmanızın yolu 2 milyon dolardan geçiyor.

Güney Kıbrıs Vatandaşlığı Alma

Güney Kıbrıs minik bir ada bilindiği üzere. Yavru vatanla sınır komşusu olan Güney Kıbrıs için 3 milyon Euro’yu gözden çıkarmanız gerekiyor.

İngiltere Vatandaşlığı Alma

İngiltere’ye girmek de İngiltere’de yaşamak da çok pahalı. Vatandaşlık şartları ise korkutucu. 5 yıl boyunca her yıl 1 milyon poundluk yatırım yaparak vatandaşlığı almanız mümkün.

Kaynak: Bursadabugün.com,vizevatandaşlık.com

YORUM YAP