Novi Pazar hala Balkan uyuşturucu kaçakçılarının rotasında bir merkez mi? » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 04:26

Novi Pazar hala Balkan uyuşturucu kaçakçılarının rotasında bir merkez mi?

Novi Pazar hala Balkan uyuşturucu kaçakçılarının rotasında bir merkez mi?
Son Güncelleme :

17 Nisan 2023 - 21:55

Novi Pazar polisinin 2022’de bir önceki yıla göre beş kat fazla 323 kilogram uyuşturucu ele geçirdiğine dair yakın zamanda yayınlanan bilgiler, bu şehrin hala uyuşturucu madde kaçakçılığında önemli bir nokta ve merkez olduğunu teyit ediyor.

 

Novi Pazar Polis Departmanından alınan resmi veriler, geçen yıl narkotik şube müfettişlerinin uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için günde ortalama birden fazla, yani 365 günde toplam 393 eylem yaptığını gösteriyor.

Karşılaştırma olması açısından 2021 yılında polis 66 kilo uyuşturucu madde ele geçirdiği 266 eylem gerçekleştirirken, 2020 yılında 88 kilo uyuşturucu madde ele geçirdiği 139 eylem gerçekleştirdi.

Novi Pazar hala Balkan uyuşturucu kaçakçılarının rotasında bir merkez mi: Polis yakalamaları yüzlerce kilogramla ölçülüyor 2

 

Geçen yıl rekor miktarda uyuşturucu ele geçirilmesine, onlarca kilogramla ölçülen miktarlarda uyuşturucunun sokaklardan kaldırıldığı çok sayıda büyük eylem katkıda bulundu.

En büyüğü, Yüksek Savcılıkla işbirliği içinde, Kasım ayında Tutina’nın Saš köyünde 120 kilograma yakın esrar ele geçirildiği ve mülklerinde uyuşturucunun bulunduğu bir reşit olmayan üç kişinin tutuklandığı sırada gerçekleştirildi. .

Geçen yıl Eylül ayında Jošanica yerleşimindeki polis uyuşturucuyu Montenegrin VB’nin (38) arabasında bulduğunda 70 kilogramdan fazla esrar da ele geçirildi.

Novi Pazar polisinin kontrol altına aldığı Tutin belediyesi arazisinde düzenlenen iki operasyonda da 55 ve 63 kiloluk çok miktarda esrar ele geçirildi.

 

Toplamda, bu üç yılda Novi Pazar polisi 475 kilo esrar, 1,4 kilo kokain, 700 gram eroin ve yaklaşık 7.000 psikoaktif hap ele geçirdi.

Polis ve adli makamlardan muhataplarımız, tüm bunların Novi Pazar’ın Balkanlar’daki uyuşturucu kaçakçılığının merkezi haritasında hala olduğunu, ancak rolünün geçen yüzyılın doksanlı yıllarındakinden önemli ölçüde daha küçük olduğunu gösterdiğini söylüyor. başta Türkiye olmak üzere Batı Avrupa ülkelerine eroin kaçakçılığının en büyük merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

“Artık esrar çoğunlukla Kosova ve Karadağ’dan kaçırılırken, eroin ve kokain en azından daha büyük miktarlarda başka kanallardan taşınıyor.

Kaynaklarımızdan biri, “Novi Pazar bir sınır kasabası ve geçen yılki tüm büyük ele geçirmeler, Karadağ sınırına veya Kosova idari kapısına yakın bölgelerde ve ayrıca Novi Pazar’a giden ana yolda gerçekleşti” diyor. .

Çevreden gelen uyuşturucuların çoğunlukla Novi Pazar’da tutulmadığını, ancak Belgrad’a ve diğer büyük pazarlara dağıtıldığını, ancak bu şehirde hemen hemen her tür narkotik satın almanın hala mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.

Novi Pazar üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı, Uluslararası Organize Suçlara Karşı Küresel Girişim’in 2021 raporunda da bulundu; Belgrad ve Kosova’dan gelen suçlularla da iyi bir işbirliğine sahip olduklarını gösteriyor

Kaynak: sandzakpress.net

YORUM YAP