Muammer Zukorliç Zehirlenerek Öldürüldü mü ? » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 01:20

Muammer Zukorliç Zehirlenerek Öldürüldü mü ?

Muammer Zukorliç Zehirlenerek Öldürüldü mü ?
Son Güncelleme :

10 Nisan 2022 - 21:45

Adalet ve Uzlaşma Partisi (SPP) başkanı Usama Zukorliç, babası Muamer Zukorliç’in eceliyle ölmediğine dair şüpheler olduğunu, ancak iki laboratuvarda yapılan analize göre zehirlendiğini söyledi.
SPP’nin ve Muamer Zukorliç’in ailesinin üyelerinin olağanüstü bir basın toplantısı linkte yayınlandı .

“İki bağımsız laboratuvardan aşağıdaki sonuçları aldık. İlk laboratuvar, test edilen kişinin ağır metallerle zehirlenme olasılığının yüksek olduğunu belirledi. Başka bir laboratuvar, numuneye dayanarak, gıda tarafından zehirlendiği sonucuna vardı. Ailenin yaptığı araştırma, rahmetli Muamer Zukorlić’in eceliyle ölmediği şüphesinin temelidir” dedi.

 Sırbistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı olan Zukorliç’in ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi için Sırbistan Cumhuriyeti’nin yetkili organları önünde soruşturma başlatacağını vurguladı.

Usame Zukorliç, babasının ölümünün üzerinden beş ay dört gün geçtiğini, kendisinin ve ailesinin, yetkili kurumların resmi ölüm sebebini üstlenmediği gerçeğini kabul etmediğini söyledi.

“O gün başımıza gelen kaosta, onlarla birlikte kalan çok az insan var. O gün yapanlar, o gün defnedilmeden önce merhum müftüden numune aldılar. Yurtdışında biz aile için gerekli testleri yaptırmamız uzun zaman aldı” dedi.

Soruşturmaya müdahale etmeden önemli bilgileri zamanında kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

Kaynak: https://www.snews.rs/muamer-zukorlic-nije-umro-prirodnom-smrcu/

YORUM YAP