Mevlüt Mert Altıntaş, Nurettin Yıldız’ın sohbetine gidiyormuş » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 03:58

Mevlüt Mert Altıntaş, Nurettin Yıldız’ın sohbetine gidiyormuş

Mevlüt Mert Altıntaş, Nurettin Yıldız’ın sohbetine gidiyormuş
Son Güncelleme :

24 Aralık 2016 - 12:30

585e1aac67b0a914745e0865 

Zeynep Işıl Hamzıç. Rus Büyükelçiyi öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın gözaltına alınan ev arkadaşı Avukat S.Ö ve S.B.nin dini konularda görüş bildiren Nurettin Yıldızın sohbetlerine katıldıkları belirlendi.

Avukat S.Ö. ile Mevlüt Mert Altıntaş’ın Nurettin Yıldız’ın sohbetlerinde tanıştığı saptandı. Polis S.B., 17 Temmuz’da evlenip evden ayrılınca yalnız kalan Altıntaş, S.Ö.’nün yanına taşındı. Bu üç ismin, Etlik ve Batıkent’te bir evde, Hacı Bayram Camisi’nde Nurettin Yıldız’ın sohbetlerine katılmaya devam ettikleri saptandı.  

S.B., suikast saatinden kısa süre önce Altıntaş’ı arayarak evine davet etti. Altıntaş, “Önemli bir işim var, gelemem” diyerek telefonu kapattı.  

Katil polisin sohbetine katıldığı Nurettin Yıldız’ın basına yansıyan açıklamalarından bazıları şöyle: “Allah ile aramızı açan üç sebep; ‘cinsel şehvet, mal ve evlat.’ Kız çocukları cehennem kadar risktir. 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Çalışan kadın, fuhuşa hazırlık yapan sürece destek olmuş oluyor.” / Nurettin KURT/ ANKARA

AİLEDEN SUİKASTÇI PROFİLİ: TV BİLE İZLEMEZDİ
HÜRRİYET’in ulaştığı yakın bir akrabası, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u vuran Mevlüt Mert Altıntaş’la ilgili detayları anlattı. Son zamanlardaki değişiminin ailenin de dikkatini çekmeye başladığını söyleyerek, “Fotoğraf çektirmeyi, sosyal medyayı, televizyonu açmayı dahi sevmeyen bu çocuk nasıl oldu da bu kadar kamera, fotoğraf makinesi, televizyon önünde gözünü kırpmadan bu suikastı yaptı bize çok tuhaf geldi” dedi.

DENİZE BİLE GİRMEDİ
Akrabası, küçüklüğünden bu yana Altıntaş’ı yakından tanıdığını ifade ederek şöyle devam etti: “Hatta Kuşadası’na denize girmeye gittiğimizde bizimle fotoğraf bile çektirmezdi. Ama son geldiğinde denize bile girmemiş. Hatta artık televizyon dahi açtırmıyormuş evde. Bu değişimi biraz evdekilerin tuhafına gitmiş. ‘Amma değiştin’ diye de çıkışmışlar. 6-7 aylık bir süreç olduğunu sanmıyorum. Son 2-2.5 yılında yani mesleğe girdikten sonra böyle değiştiğini düşünüyoruz. Bizim bildiğimiz kadarıyla bir kız arkadaşı yoktu.” Mevlüt Mert Altıntaş’ı tanıyan herkes o gece televizyonlarda gördüklerinde inanamadıklarını anlatıyor. Yanında büyüdüğü dedesinin Kemalpaşa mahallesindeki komşuları, “Annesine en son yazın gördüğümde, ‘Hamdiye abla senin oğlanla konuşsak da nasıl polis oldu. Bizimkilere de yol gösterse’ diyorduk. Ama şimdi ‘İyi ki düşmemiş önlerine’ diyoruz” diyor. / Banu ŞEN/İZMİR

‘SELEFİ’YE FETÖ’YÜ ANLATMIŞ
POLİS Mevlüt Mert Altıntaş’ın bir yıl önce Murat Oduncu adlı Türk Selefi’yle Ankara’da temas kurduğu ortaya çıktı.

‘Kurtuba Gençlik Hareketi’ adlı Suriye’deki gruplarla temas halindeki Selefi grubun üyesi Oduncu, cinayetten sonra Twitter’dan, Altıntaş’ın “Çevik Kuvvet’ten ayrılıp aktif görev almak istiyorum” dediğini yazdı. Tweet’leri silip hesabını kapatan Oduncu’nun ifadesinin alındığı anlaşıldı. Oduncu, suikasttan bir gün sonra şunları yazdı:

– Bir yıl evvel Twitter’dan, ‘Seni uzun zamandır takip ediyorum abi, tanışabilir miyiz” dedi. Adı Mert Mevlüt Altıntaş’tı.

– Kabul ettim ve tanıştık. Çay içtik, konuştuk.

– Çok genç ve psikolojik sorunları olduğu açıktı. m Ona FETÖ’den sordum, o Suriye’den… FETÖ okullarında yetiştiğini anlattı.

– Çevik Kuvvet’ten ayrılıp aktif görev almak istediğini söyledi ve bu konuda tavsiye istedi. ‘Özel harekâta gir’ dedim. / İsmail SAYMAZ Kaynak:Hürriyet Gündem

YORUM YAP