Maltepe Belediyesi kadına şiddete ‘dur’ dedi » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 20:50

Maltepe Belediyesi kadına şiddete ‘dur’ dedi

Maltepe Belediyesi kadına şiddete ‘dur’ dedi
Son Güncelleme :

26 Kasım 2015 - 0:48

Belediye binası önünde yapılan eyleme, Belediye Başkanı Ali Kılıç da destek verdi.

Maltepe Belediyesi çalışanları, Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan “Kadına Karşı Şiddete Dur De! Turuncu Giy!” kampanyası kapsamında düzenlenen etkinlikte turuncuya büründü.
“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü”nde Maltepe Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan “Kadına Karşı Şiddete Dur De! Turuncu Giy!” kampanyasına destek verdi. Belediye ana hizmet binası önünde gerçekleştirilen eylemde, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belediye çalışanları, “Kadına Karşı Şiddete Dur De” yazılı turuncu ve beyaz tişörtleri giyerek, kadın cinayetlerine, tecavüzlere ve şiddet olaylarına dikkat çekti.
“SEVGİYİ YEŞERTMELİYİZ”
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Dünyada, ‘Kadına Şiddette Hayır’ sloganıyla başlayan bu ortak dayanışmayı biz de Maltepe’den destekliyoruz. Günümüzde halen, kadına şiddetin konuşuluyor olmasının ayıbını yaşıyoruz. Annemiz, sevdiğimiz, yoldaşımız, öğretmenimiz dediğimiz, kendisinden çok şey öğrendiğimiz kadınlara karşı, ülkemizde her geçen gün artan şiddet olaylarını anlamak mümkün değil.
İşte bu noktada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Aslında şiddete karşı mücadele değil, sevgiyi yeşertmek gerekiyor. Sevginin olduğu yerde şiddet olmaz. Bunun bir bütün olarak ele alınıp, özellikle hükümet politikasına dönüştürülerek, pozitif bir ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyoruz.
Çünkü ülkemizde özellikle son yıllarda sürekli kadınlarımızın şiddet gördüğü, yaşamını yitirdiği, katledildiği, tecavüze uğradığı, taciz edildiği bir ortamı yaşıyoruz. Bunun bir an önce son bulabilmesi, hepimizin daha yakın bir dayanışma içerisinde etkin bir rol alması gerektiğine inanıyorum” dedi.
BELEDİYE “TURUNCUYA” BOYANDI
25 Kasım’da başlayıp 10 Aralık’a kadar sürecek etkinlikler kapsamında, belediye binasına turuncu ve üzerinde “Kadına Karşı Şiddete Dur De” yazılı bir afiş asılırken, belediyenin sosyal medya hesapları da turuncuya boyandı.

YORUM YAP