Kutuplaşan Değil Kaynaşan Boşnakları Hedefliyoruz..( Başkan Adayı İle Röportaj ) » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 15:07

Kutuplaşan Değil Kaynaşan Boşnakları Hedefliyoruz..( Başkan Adayı İle Röportaj )

Kutuplaşan Değil Kaynaşan Boşnakları Hedefliyoruz..( Başkan Adayı İle Röportaj )
Son Güncelleme :

25 Aralık 2015 - 22:30

KUTUPLAŞAN DEĞİL KAYNAŞAN BOŞNAKLAR HEDEFLİYORUZ

Erdoğan ERDEN.. Yeşilbağlar Balkan Spor ve Maltepe Spor’da top oynamış ve formasını hakkıyla ıslatmış bir isim.. Birlik ve beraberlik mesajlarına sık sık vurgu yapan ve kutuplaşan değil kaynaşan Boşnakları hedefleyen bir yönetim olacağını hissettiren bir isim..Başarılı bir iş adamı aynı zamanda..
Kendisiyle röportaj teklifimizi tereddüt etmeden kabul etti..ve başladık sormaya..

Erdoğan bey,kendinizden biraz bahseder misiniz?

22.07.1979 İstanbul Pendik doğumluyum..Balkan Yeşilbağlar Spor Külübü ve Maltepe Spor’da futbolculuk yaptım.10 yaşından beri sporla içli dışlıyım.Su deposu üretimi üzerine çalışan firma sahibiyim.

5624_10153970678952044_4123259294609528726_n

Peki,Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübündeki faaliyetlerinizden bahseder misiniz ?

Yeşilbağlar Balkan Spor’da futbol hayatına başladım.Sonra bir şekilde Allah ,futbolcusu olduğum takımda beni Başkan Yardımcılığı gibi bir görev lutfetti.Boşnakları temsil eden bu takımın gelişmesi için elimizden geldiği kadar faaliyette bulunduk.Hatta Boşnakların göremeyeceği bir çalışmaya imza attık.O da takımımıza sponsor bulma olayıydı.Eski futbol federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın Acıbadem grubu ile sponsorluk anlaşması imzalayarak takımımıza her yönden güç kattık.Mehmet Ali bey de sağolsun yanımızda yer aldı.

Dernek başkanlığını kazandığınız takdirde yapmayı düşündüğünüz faaliyet ve projelerden bahseder misiniz?

Bir kere derneklerimiz Boşnaklara yardımcı olmak ve ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra onları geliştirmek ve kaynaştırma hedefli çalışmaları gerekmektedir.Biz de bu doğrultuda sadece Pendik ve Kartal yöresine değil ,dernek adında geçtiği gibi İstanbul Anadolu Yakasına hitap edeceğiz.Bu yörede 60 bin civarında Boşnak yaşamakta.Ancak Pendik ve Şile ,Ümraniye ve Kartal gibi bölgelerde yaşayan Boşnakların iletişim ve görüşme problemi yaşadığını görüyoruz.Bu nedenle -porjelerimizin hepsini burda söylemeyeceğim ama- projelerimizden biri bu insnaları tanıştırıp kaynaştımak olacak.Bunun için de Boşnak Geceleri düzenlemeyi projelerimiz arasına ekledik.Ayrıca Boşnak marka değerini arttırracak faaliyetlerimiz de olacak.

1914145_10153970678112044_2479656187746266373_n
Derneğimizin halka ulaşması ve kabul görmesi adına neler gerekiyor sizce?

Günümüzde sosyal ağlar insanları tanıştırıp kaynaştırıyor ve iletişimi sağlıyorsa ,dernekler de aynı yolu kullanabilir.Sosyal ağlar ile halka ulaşılabilir.Bunun yanında halkımızın tarih ve geleneklerini anlatan konferanslar tertip edeceğiz.Ayda bir bilim adamlarının getirilmesi ve halkımıza hitap etmesi de var.Boşnak tarihinin kitap arşivi ile halka ulaştırılması ile de halka ulaşılabileceğini düşünüyorum.Tertiplenen gecelerin halka ücretsiz veya düşük ücretler karşılığı davetlere dönüştürülerek yakınlaşma sağlayacağız.Maddi durumu kötü olan ailelerimize aylık yardımlar da yakınlaştıracak.Maddi durumu kötü olan ailelere hastanelerden ücretsiz veya düşük ücretli muayene imkanları sağlayacağız ve böylece dernek ile halkın kaynaşması sağlanacak.

Dernek genel itibariyle daha çok bulunduğu yerdeki insanlara hitap ediyor gibi.Anadolu yakasında bulunan Boşnakların olduğu yerlerde temsilcilik açmayı düşünüyor musunuz ?

Tabii ki..Hatta Boşnakların olduğu diğer yerlerde,örneğin Ayvalık vb yerlerde de olacak.

Bu bölgedeki Boşnaklar arasında bir gruplaşma var gibi.Sanki belli kesimlere sadece hitap ediliyor ?

Derneği idare edenler,maalesef 15 senedir kendisini elit zannedenlerin kulübü haline gelmiş.Belli bir topluluğa hitap ediyor.Halka kapalı ve halktan uzak projelerden doalyı Boşnakların %90’ı derneğe uğramıyor.Kutuplaştırıcı değil Boşnakları kaynaştıran bir dernek olacağız.
Bir örnek olarak da şunu diyebilirim: Bir önceki seçimlerde çeşitli yollarla üyelik taleplerimiz engellendiğinden dolayı liste olarka verdiğimiz isimlerin çoğu üye yapılmadı.Bunun yanında hakkımızda asılsız iddialar nedeniyle bir önceki seçimlere katılmımız engellendi.
Mevcut yönetimin yaptığı bir hata da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde TBMM ,Bosnada tecavüze maruz kalmış Boşnak kadınları davet ederken ,onlar bu çirkin saldırıları gerçekleştiren ve bunların baş sorumlusu olan mevcut Sırbistan Cumhurbaşkanı Vojvoda’nın misafirlerine ,bu özel günde davet etme gafletinde bulunmuşlardır.Bu ,kabul edilemez bir durumdur.Bosna’daki şehitlerimizin ve Serebrenica ‘da katledilen Kardeşlerimizin kemiklerini sızlatmışardır.

Boşnak Medya ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Sizlerin çalışmalarını yakından ve takdir ederek takip ediyoruz.Boşnak kültürü ve markasının parlamasına büyük destek veriyorsunuz.Çalışmalarınızın bu istikamette devamını dileriz.Sizleri beğeniyoruz

YORUM YAP