Kosovalı Bakan : Türkiye Cumhuriyeti bizim anamızdır » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 14:57

Kosovalı Bakan : Türkiye Cumhuriyeti bizim anamızdır

Kosovalı Bakan : Türkiye Cumhuriyeti bizim anamızdır
Son Güncelleme :

16 Ocak 2016 - 13:12

Gökhan CEYLANSİVAS, (DHA)- KOSOVA Devlet Bakanı Rasim Demiri, Türkiye`nin yardımıyla çok güçlü olduklarını belirterek, `Türkiye Cumhuriyeti güçlü olduğu sürece hem Kosova hem de tüm Balkanlar güçlü olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bizim anamızdır` dedi.

Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, Sivaslı iş adamı Hüseyin Kaptan`ın daveti üzerine dün akşam saatlerinde kente geldi. Kentte çeşitli temaslarda bulunan Kosovalı Bakan, Sivas Valisi Alim Barut`u makamında ziyaret etti. Bakan Demiri, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Alim Barut ile bir süre sohbet etti. Vali Barut, iki ülke arasındaki ilişkiler daha iyiye gideceğini belirterek, `Daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Biz millet olarak her zaman Kosova`nın yanındayız. Ve Kosova`nın bağımsızlığını kabul eden ilk ülkelerden biriyiz. Aynı şekilde Sivas`ın da Kosova`ya karşı derin bir muhabbeti var, gelinip gidiliyor. Sivaslılar olarak bu ziyaretinden ziyadesiyle memnunuz` dedi. Bakan Demiri ise Sivas`ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye`ye kendilerine yaptığı yardımlar için teşekkür etti.

`TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİZİM ANAMIZDIR`

Türkiye`nin tüm dünya ülkeleri arasında Kosova`ya en çok yatırım yapan ülke olduğunu belirten Demiri, `Sivas ve Kosova arasında bir köprü oluştu. Bu iş birliğimiz daha farklı alanlarda da gelişecek. Gelecekte kültürel, ekonomik alanlarda büyük yatırımlar yapacağımıza inanıyorum. Kosova çok güvenli bir ülke, güzel yatırımlar yapılabilir. Tüm Sivaslı iş adamlarını Kosova`ya davet ediyorum, gelsinler ve Kosova`nın yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu görsünler` dedi. Demiri, Kosova`nın çok kültürlü ve dini inanış açısından çok çeşitli bir ülke olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

`Tüm topluluklarla iyi bir iş birliği içerisindeyiz ve çok güzel bir iletişimimiz var. Türkiye Cumhuriyeti yardımları ve destekleriyle çok güçlüyüz. Türkiye Cumhuriyeti`nin Kosova`daki yatırımlarının gelecekte daha büyüyeceğine inanıyorum. Bu yıl Türkiye`de Kosova yılı olarak ilan edildi. Bu durumun aramızda daha iyi yol oluşturacağına inanıyorum. Kosova`yı daha iyi bir yere götürmek için çalışmaktayız. 100`den fazla ülke bizi ülke olarak kabul etti, Türkiye`nin desteğiyle başka ülkelerinde bizi ülke olarak kabul edeceğine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü olduğu sürece hem Kosova hem de tüm balkanlar güçlü olacaktır. Aynı zamanda Boşnak topluluğu da güçlü olacaktır. Boşnaklar Türkiye`yi farklı görüyorlar, çünkü atalarımız buradan gelmektedir. Bu yüzden biz Türkiye Cumhuriyeti`ni anamız olarak görüyoruz. Kosova Cumhuriyeti bizim vatanımızdır, Bosna Hersek Cumhuriyeti bizim anavatanımızdır ama Türkiye Cumhuriyeti bizim anamızdır. Bu yüzden analar kendi çocuklarına sahip çıkmalı. Biz inanıyoruz ki Türkiye her zaman bizim yanımızda olacaktır.`

DHA

YORUM YAP