Kosova’da Vatandaşlıktan Çıkmak İçin Rekor Başvuru » Boşnak HaberBoşnak Haber

15 Haziran 2024 - 20:05

Kosova’da Vatandaşlıktan Çıkmak İçin Rekor Başvuru

Kosova’da Vatandaşlıktan Çıkmak İçin Rekor Başvuru
Son Güncelleme :

18 Ocak 2017 - 12:51

Zeynep Işıl Hamzıç

Kosova’nın güneyinde yer alan ve Kosovalı Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Prizren’de Avrupa’da yaşayan 350’ye yakın vatandaşın, Kosova vatandaşlığından çıkmak için resmi olarak başvuruda bulunduğu belirtildi.

Alınan Bilgilere göre, işsizlik nedeniyle Avrupa’nın değişik ülkelerine sığınan Kosovalılar, kendi ülkelerinin vatandaşlığından çıkmak için yaşadıkları belediyelere başvuruda bulunuyorlar.

Uzun yıllar esnaflık yapan Yonuz Rada’da kendisi işlettiği çeyiz dükkanında DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kosova’da her geçen gün satışların düştüğünü söyledi. Fabrikaların kapanmasıyla işsizliğin her geçen gün arttığını söyleyen Rada, Kosova’ya yatırım yapılmadığı takdirde işsizliğin her geçen gün daha da kötüye gideceğinin altını çizdi. Çin mallarının piyasaya girmesiyle birlikte küçük esnafın büyük sıkıntıda olduğunu belirten Rada, iş bulamayan gençlerin çözümü Avrupa ülkelerine kaçmakta bulduğunu söyledi.

17 Şubat’ta bağımsızlığının 9’uncu yılını kutlamak için hazırlanan Kosovalılar, umutlarını dilek tutarak köprüye astıkları kilitlerde arıyor.

Kaynak:DHA

YORUM YAP