KOSOVA SEÇİMİN DE 2000 DENETÇİ OLACAK ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

7 Mayıs 2024 - 15:54

KOSOVA SEÇİMİN DE 2000 DENETÇİ OLACAK !

KOSOVA SEÇİMİN DE 2000 DENETÇİ OLACAK !
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2017 - 21:43

    NAİL PİNDUK  KOSOVA-PRİZREN

11 Haziran Seçimlerinde 2 Bin den fazla Denetçi Kosova,da 11 Haziran erken genel seçimler sürecini birçok ülke ve uluslararası örgüt denetleyecektir.

Merkez Seçim Komisyonu-MSK seçim sürecinin denetlenmesi başvurusunun 4 Haziran sona ereceğini açıkladı. “Onaylanmış siyasi oluşumlar, STK-lar, hükümet ve hükümetler arası örgütler, seçimler ve insan haklarının korunmasıyla meşgul olan özel uluslararası örgütler, yabancı ülkeler temsilcileri ve medya Kosova Cumhuriyeti Erken Seçimlerinin denetlenmesi için Merkez Seçim Komisyonu’na akreditasyon dilekçesini sunabilirler.

Dilekçeler, 11 Mayıs-4 Haziran günlerinde sunulabilecek.”diye belirtiliyor MSK’nın açıklamasında. Oysa MSK tarafından yalnız birkaç gün önce yapılan açıklamaya göre yalnız Avrupa Birliği Kosova’daki erken genel seçimler için yaklaşık 100 gözlemciyi angaje edecektir ve akreditasyon süreci halen devam ettiğine göre gözlemcilerin kesin sayısı halen bilinmiyor. Kosova Demokratik Enstitüsü’nden (KDI) Artan Murati STK’lar koalisyonu dahilindeki KDI tarafından yönetilen Eylemde Demokrasi’nin bu kez de erken genel seçimleri denetleyeceğini bildirdi.

Kosova’nın özgür, adil ve demokratik seçimler geleneğini yapılandırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Thaçi, bu yılki seçimlerinde bu havada geçeceği inancını ifade etti.
Cumhurbaşkanlığın yayınlandığı bildiriye göre görüşmede siyasi kampanya sırasında güvenlik istişare edilirken tüm etmenlerin eylemlerinde işbirliği gereğine vurgu yapıldı.

 “Kosova’yı seven herkes sakin ve başarılı bir seçim sürecinden yanadır.” diyen Cumhurbaşkanı Thaçi, Kosova’nın en yüksek standartlarda seçimi organize ettiği mesajının verilmesi önemine işaret etti.  

Kaynak: Kosovaport 

YORUM YAP