Kim Bu Traklar ? » Boşnak HaberBoşnak Haber

3 Mayıs 2024 - 13:40

Kim Bu Traklar ?

Kim Bu Traklar ?
Son Güncelleme :

12 Şubat 2018 - 10:11

Zeynep Işıl Hamziç   Boşnak Medya

Trakya Yöresinin ismini herkes biliyor… Türkiye’nin en Kuzey Batısında Bulgaristan ve Yunanistan’a sınır olan yöre Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini içinde barındırıyor…!

Ama nereden gelmiş bu Trakya ismi…? Neden Trakya…? Trakya yöresi ismini TRAK MEDENİYETİN’den almıştır…

TRAK Medeniyeti tarihin gördüğü en savaşçı ve en zengin Medeniyetlerden biridir..


TRAKLAR M . Ö 2 . Yüzyılda ve sonrasında yaşamış olup Hanedanlık soyları tarafından yönetilmiştir…

Günümüze kadar ün yapmış bu millet Askeri açıdan mükemmel bir  düzenli orduya sahip olup aynı zamanda Mimari açıdan da müthiş bir gelişim sağlayıp zamanın en güzel mimari eserlerini ortaya çıkarmışlardır… Pek çok yönden üstün yetenekli bir toplum olan TRAK MEDENİYETİ madencilik alanında, Tarım ve Hayvancılıkta da zamanın en ileri düzeyinde olmuşlardır..


Ekonomik olarak zengin bir medeniyet olduğu bilgisi günümüze kadar ulaşmış olup, sahip oldukları hazinelerin göz kamaştırıcı olduğunu bugünkü kalıntılar ve  buluntulardan çok net anlaşılıyor..! Tarihte sahnesine Truva Savaşı sırasında gösterdikleri üstün başarı ile çıkan TRAK Medeniyeti Adını bu savaştan sonra  Tarih sahnesinde nam yaparak günümüze ulaştırmıştır… İşte Trakya ismi buradan geliyor…

Tarihin en korkusuz ve en savaşçı Medeniyetlerinden biri olan  TRAKLAR bulunduğu bölgeye ismini miras bırakmıştır…

Hanedanlık ile yönetilen bu ülke en iyi dönemlerinde Ege kıyılarına kadar ilerlemiş ve aynı zamanda bugünkü İstanbul, İzmit, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini  içine alan bir coğrafyada hüküm sürmüşlerdir..! Tarihin en ünlü medeniyeti bugün hala ismini yaşatmaktadır…!

Kaynak: http://www.rumeliaqulture.com

YORUM YAP