Kaza Geçirdi,Arabadan Çıkan Yüksek Meblağ Nedeniyle Soruşturma Başlatıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Nisan 2024 - 12:40

Kaza Geçirdi,Arabadan Çıkan Yüksek Meblağ Nedeniyle Soruşturma Başlatıldı

Kaza Geçirdi,Arabadan Çıkan Yüksek Meblağ Nedeniyle Soruşturma Başlatıldı
Son Güncelleme :

13 Nisan 2022 - 23:39

Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi (SDPS) genel başkanı Rasim Ljajiç’in ağır yaralandığı trafik kazasında, parçalanan otomobilde iki milyon avronun üzerinde bir çanta bulunması nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Aleksinac Başsavcılığı, bulunanların kaynağını belirlemek için Rasim Ljajic hakkında soruşturma başlattı. Savcılar, SDPS lideri ile partinin Yönetim Kurulu Başkanı ve sağ kolu olan ölü Branko Gogiç’in bu parayla nereye gittiğine dair tüm detayları inceliyorlar.

Ljajic’in yanındaki çantada iki milyon avrodan biraz fazla para bulundu. Banknotlar 50 ve 500 Euro değerindeydi. Ljajic, Skoda Superb ilk başta sanıldığı gibi devrilip takla attığında düşmedi, ancak enkazdan çıkmayı başardı. 10 Nisan Pazar günü kazanın meydana geldiği sırada, Razanj yakınlarındaki Belgrad-Nis otoyolundan indiklerinde direksiyonun başında Gogiç vardı. Metinde, Gogic ölümcül şekilde yaralanarak hayatını kaybederken, Ljajic polis gelmeden önce bir çanta dolusu para alması için güvendiği kişilerden birini aramak için cep telefonunu aramak için parçalanan araçtan inmeyi başardı.

İşte tam da bu yüzden polis Ljajic’i Niş’teki Klinik Merkezde tuttu ve Novi Pazar’dan hiçbir parti üyesinin onu görmesine izin verilmedi. Ljijic’in ciddi yaralanmaları var – kırık kaburgalar, kürek kemikleri, göğüs yaralanmaları, boyun yaralanmaları ve beyin ezilmeleri. Ailesinin talebi üzerine dün Belgrad’daki Sırbistan Klinik Merkezi’nin Göğüs Cerrahisi Bölümüne nakledildi.

Soruşturmaya yakın bir kaynak, “Doktorlar tahmin vermek istemiyorlar, ancak beyin ve boyundaki ağır yaralanmalar  nedeniyle soru, hastaneden ayrıldıktan sonra ayağa kalkıp kalkamayacağıdır” dedi.

“2022’nin başından bu yana ikisi 12 kez Türkiye’ye geldi. Gogić, Ljajić’in sağ koluydu ve onunla seyahat etti, çünkü PE “Yayın Teknikleri ve İletişim” yöneticisi olarak sınırı geçerken özel avantajları vardı. Ljajić’in Sırbistan’dan Türkiye’ye seyahat ederken ve özellikle sınırı geçerken bir şeyler ters giderse yardımına ve aciliyetine güvendiğinden şüpheleniliyor “, muhatabımız dikkat çekiyor.

Yalnızca Ljaljic’in yakın iş ortaklarının ulaşabildiği resmi  olmayan bilgilere göre, Türkiye’ye yaptıkları çok sayıda turda büyük meblağlarda para çektiler.

 

Kaynak: https://www.snews.rs/glas-javnosti-rasim-u-kolima-imao-torbu-sa-2-miliona-eura/

YORUM YAP