Kartepe'den Bosna'ya Yardım Eli » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 10:53

Kartepe’den Bosna’ya Yardım Eli

Kartepe’den Bosna’ya Yardım Eli
Son Güncelleme :

27 Ocak 2016 - 16:55

Kartepe Belediyesi’nin desteği ile Bosna Hersek’in Zenica kentindeki Kanton Hastanesi’nin Kadın Doğum ve Çocuk bölümü baştan sona yenilendi.

Kartepe  Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, geçen yıl Bosna Hersek Federasyonu’na gerçekleştirdiği ziyaretinde kardeş şehir olunan Bihaç şehrindeki Müslümanlara bir dizi yardım sözü vermişti. Başkan Üzülmez’in Türkiye’deki sanayi kuruluşları ile yaptığı girişimlerin olumlu sonuç vermesinin ardından sağlık alanında yatırımlar da başladı.

Türk yatırımcıların dadestteği ile Bosna Hersek’in Zenica kentindeki Kanton Hastanesi’nin kadın doğum ve çocuk bölümü tamamen yenilendi.

Tefriş edilen hastanenin açılışını yapmak üzere Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in başkanlığında bir heyet geçtiğimiz hafta sonu Bosna’ya gitti. Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay’ın yakından ilgilendiği Kartepe heyetini Zenica Belediye Başkanı Husejin Smajlovic ağırladı. İlk gün dinlenen heyet ikinci gün bölgedeki tarihi ve kültürel yerleri gezip yakından görme imkanı buldu. Kartepe heyeti daha sonra Zenica Kanton Hastanesi’ndeki törene katıldı.

Törende Zenica-Doboj Kantonu Başbakanı Miralem Galijasevic tarafından karşılanan heyet, hastanenin tefrişatı yapılan bölümünü gezdi. 490 bin avro değerinde yardımla yenilenen Kadın Doğum ve Çocuk bölümünde ameliyat odası, doğum masaları ve 70’i kadın 90 yataklı modern hasta yatakları ile tefriş edildi.

Ülkelerine Kartepe’den sağlanan sağlık yardımı için teşekkür eden Zenica-Doboj Kantonu Başbakanı Miralem Galijasevic, “Yapılan yardımlar sayesinde hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunacağız. Yardımlarından dolayı başta Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez olmak üzere katkı sağlayan yatırımcıya ve bunda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim” dedi.

İyi projeleri kısa sürede ve kaliteli bir şekilde hayata geçirmenin önemli olduğunu belirten ZenicaBelediye Başkanı Husejin Smajlovic de, “Öncelikle bu projeye katkı veren herkese çok teşekkür ederim. Temennim şehrimizdeki Türk yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artmasıdır. Bunu da siz değerli dostlarımızın girişimleri ile sağlayacağımızdan kuşkum yoktur” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, kardeş ve dost iki ülke arasındaki kültürel, sosyal, sanatsal, ekonomik ve turistik ilişkileri geliştirmek amacıyla meclis üyeleriyle birlikte burada olduğuna dikkat çekti. Başkan Üzülmez, “İnsanlığın gereğini yerine getiren bir Cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetimine sahip ülkemizde bizler de, komşusu aç iken kendisi rahat etmeyen bir ülkenin evlatları olarak bugün burada büyük bir mutluluk duymaktayız. Bölgesinde güçlü bir devletin mensubu olarak sizler küçük bir yardım olarak baktığınız bu olaya biz büyük bir gönülle geldik. Bize bu imkanı veren ve bu birlikteliği yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Bize bu övgüyü ve duyguyu yaşatan Howon yetkililerine ve buna katkı veren meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Her gelişimizde büyük heyecan duyduğumuz ve kalbimizin bir kısmını burada bıraktığımız Bosna’dan ayrılırken hüzün ve gurur duyuyoruz. Yeni hastaneniz Zenica’ya ve bölgenize hayırlı olsun” dedi.

KAYNAK: http://beyazgazete.com/haber/2016/1/27/kartepe-den-bosna-ya-yardim-eli-3086772.html

YORUM YAP