Karadžićeva odbrana tvrdi da im Mladić zabija nož u leđa! » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Temmuz 2024 - 20:45

Karadžićeva odbrana tvrdi da im Mladić zabija nož u leđa!

Karadžićeva odbrana tvrdi da im Mladić zabija nož u leđa!
Son Güncelleme :

22 Aralık 2016 - 1:37

Izvori EuroBlica otkrivaju da su odnosi između ljuitih rivala, koji ni ranije nisu bili sjajni, dodatno narušeni zbog postupaka Mladićevih advokata koji su, prema mišljenju Karadžićevih branilaca, odbranu svog klijenta bazirali na prebacivanju odgovornosti na Karadžića i političko rukovodstvo RS.

 – Odnosi između Karadžića i Mladića ozbiljno su narušeni već prilikom iznošenja uvodnih riječi Mladićeve odbrane, kada su Karadžićevi advokati prigovorili Mladićevom timu da odbranu zasnivaju na svaljivanju krivice na Radovana. Iako se tada zbog “viših ciljeva” i nezavidne pozicije obojice optuženika taj sukob prikrivao od javnosti, nedavno iznošenje završnih riječi Mladićeve odbrane, kada su njegovi advokati ponovo pokušali da krivicu za ratne zločine prebace na Karadžića, doslovno je razbjesnio kompletan tim odbrane prvog predsednika RS – otkrivaju izvori EutoBlica

 

Inače, zanimljivo je da je o postojanju sukoba između Karadžića i Mladića prilikom iznošenja završnih riječi optužnice u Mladićevom predmetu govorio i haški tužilac Alan Tiger. On je rekao da Mladić “pokušava da krivicu svali na Karadžića”, iako su, kako je dodao, njih dvojica bili “ključni partneri u udruženom zločinačkom poduhvatu”.

Još zanimljivije je to da je Mladićevom advokatu Draganu Ivetiću u Tigerovom izlaganju zasmetalo to što je Karadžića i Mladića nazvao “partnerima”, ističući da njih dvojica nisu bili u dobrim odnosima.

Kako su mogli da sarađuju kad nisu imali iste stavove? Ako se tvrdi da su bili ključni partneri, zašto je Karadžić za vrijeme rata pokušavao da smijeni Mladića – upitao je Ivetić.

Altruizam i egoizam

 

Kćerka prvog predsjednika RS Sonja Karadžić Jovičević za “EuroBlic” je potvrdila da su odnosi između timova odbrane njenog oca i generala Mladića “prilično hladni” zbog načina na koji je Mladićeva odbrana nastupala u Hagu.

– Sve je rečeno. Ono što Tiger tvrdi, Ivetić je potvrdio. Postoji altruizam, kada se žrtvujete za druge, ali postoji i egositička taktika, odnosno žrtvovanje drugih zbog vlastitog interesa. Doći će vrijeme da se o tome, ali i o mnogo čemu drugom govori – kaže Karadžić Jovičevićeva.

Stojanović: Stvaranje razdora

Član Mladićevog tima odbrane, advokat Miodrag Stojanović, tvrdi da Haško tužilaštvo “namjerno pokušava da stvori razdor između Karadžića i Mladića”.

– Ne vidim ništa sporno u našoj odbrani. Mi nemamo nikakav problem sa Karadžićem, ali je činjenica da on i Mladić često nisu imali dobre odnose – kaže Stojanović.

EuroBlic/Slobodna Bosna/Saff

YORUM YAP