Karadağın Yeni Cumhurbaşkanı : Srebrenicada Soykırım Yapıldı ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 23:40

Karadağın Yeni Cumhurbaşkanı : Srebrenicada Soykırım Yapıldı !

Karadağın Yeni Cumhurbaşkanı : Srebrenicada Soykırım Yapıldı !
Son Güncelleme :

09 Nisan 2023 - 15:14

YENİ SEÇİLEN KARADAĞ CUMHURBAŞKANI YAKOV MİLATOVİÇ: “SREBRENİCA’DA SOYKIRIM YAPILDI”
 
 
Karadağ’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Jakov Milatović, görev süresi boyunca Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne üye olmasını ve NATO’daki konumunu daha da güçlendirmesini sağlamak için her şeyi yapacağını açıkladı.
 
Jakov Milatović, siyasette bulunduğu üç yılda, Karadağ’da hükümet değişikliği sonrası ilk hükümette Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Avrupa Şimdi Hareketi’nin (PES) kurucularından biri olan Karadağ’da Devlet Başkanı pozisyonuna geçti.
 
Görev süresi boyunca Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne üye olmasını ve NATO’daki konumunu daha da güçlendirmesini sağlamak için her şeyi yapacağını açıkladı.
 
SREBRENİCA’DA BOŞNAKLARA YAPILAN SOYKIRIM HAKKINDA:
“Uluslararası Mahkeme çok netti ve iş Srebrenica’ya geldiğinde bir karar verdi. Uluslararası Mahkeme’nin bir yerlerde Srebrenica’daki soykırımı bireyselleştirmesi çok önemli. Benim bu anlamda tavrım çok nettir, Karadağ parlamentosu Srebrenica konusunda bir karar çıkardı. Bölge olarak, zor geçen geçmişin hesabını birlikte vermemiz çok önemli.” Milatović Al Jazeera Balkans’a verdiği demeçte, Srebrenica’nın ve aynı zamanda bir Jasenovac’ın olduğu, Piva, Velica’daki büyük suç gibi Karadağ’da da geçmişte birşeylerin olduğunu biliyor ve bunların hepsini açıkça kınıyorum.”
 
1995’te Srebrenica’da uluslararası mahkemelerin kararıyla soykırımın işlendiğini belirtti.
 

YORUM YAP