Kadınların Evlilikte En Çok Şikayet Ettiği Konu ..... Bir Psikoloğun Ağzından » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 03:09

Kadınların Evlilikte En Çok Şikayet Ettiği Konu ….. Bir Psikoloğun Ağzından

Kadınların Evlilikte En Çok Şikayet Ettiği Konu ….. Bir Psikoloğun Ağzından
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2022 - 20:17

Minnesota’dan evlilik danışmanı Corrin Voeller, kadınların ilişkilerindeki sorunlar söz konusu olduğunda en çok şikayet ettikleri şeyi buldu.

Yani ona göre kadınları en çok rahatsız eden şey, ev işlerinin paylaşımı konusunda anlaşmaya çalıştıklarında her zaman kocalarına ne yapmaları gerektiğini söylemek zorunda olmalarıdır.

Bunun, “pasif sorumluluğa” karşı çıkan bir “aktif sorumluluk” örneği olduğunu da sözlerine ekledi. Kadınların birinci gruba, erkeklerin ise ikinci gruba ait olduğunu ve bunun ilişkide gerginliğe neden olduğunu iddia ediyor.
“Aktif sorumluluğa bir örnek, hangi ev işlerinin yapılması gerektiğini düşündüğünüz ve sonunda onları yaptığınız zamandır. Pasif sorumluluk, birinin boş zamanı olduğunda ve ev işlerinde yardımcı olabileceği, ancak yine de birinin onlara yapmasını söylemesini beklediği zamandır. “diye açıkladı.

Voeller, kadınların, ev işlerine ve çocuklara karşı “aktif ve sorumlu” davranan partnerler istedikleri, yükümlülüklerini yerine getirdiğini söylemek zorunda olanları değil, istedikleri sonucuna varmıştır.

Klix.ba

YORUM YAP