İzmir Bosna Sancak Derneği'nden Kamuoyuna Önemli Duyuru !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 07:54

İzmir Bosna Sancak Derneği’nden Kamuoyuna Önemli Duyuru !!

İzmir Bosna Sancak Derneği’nden Kamuoyuna Önemli Duyuru !!
Son Güncelleme :

09 Eylül 2016 - 21:00

Sevgili İzmirli Hemşerilerimiz, Değerli Basın Mensupları;

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz ve milletimiz üzerinde haince/alçakça bir saldırı tertip edilmiş, Ulusal egemenliğin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere birçok resmi kurum ve kuruluş bombalanmış, füzeler atılmış, iradesine sahip çıkan vatandaşlarımıza kitle imha silahlarıyla ateşler açılarak 242 vatandaşımız şehit olmuş ve binlerce vatandaşımız bu kutlu uğurda yaralanmıştır.

 

Devletimizin kurumlarının azmi ve kararlılığı yanında iktidar ve muhalefet partileri ile içerisinde bulunduğumuz sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle, bu menfur hadise sağduyu ile bertaraf edilmiş, ülkeyi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen, demokrasiyi ve toplumsal barışı tehdit eden FETÖ/PDY yapılanmasına mensup teröristler derdest edilerek yargı önüne çıkartılmışlardır. 

 

Bu darbe girişimi sonrasında, bir kısım şer odakları tarafından Derneğimizin ismi bu hain yapı ile anılmak istenmiş, asılsız iftiralar ve ihbarlar ile Derneğimiz töhmet altında bırakılmaya çalışılmıştır. Fakat, işbu darbe girişimi kadar alçakça olan bu türden tezviratların bizzat İzmir İl Dernekler Müdürlüğü’nün titiz ve özverili çalışması neticesinde gerçek dışı ve hayali olduğu ivedilikle ortaya çıkarılmış, derneğimizin hiçbir üyesinin bu hain yapı ve bağlantılarıyla alakası olmadığı tespit edilmiştir. İzmir Bosna Sancak Derneği’nin Devletimiz ve demokrasiye inanan vatandaşlarımız harici hiçbir hain yapı ve oluşum ile bağlantısının bulunmayacağı aşikardır. Kaldı ki, Derneğimizin 21 yılı aşkın süredir yaptığı faaliyetlerin, şeffaf ve dürüst çalışmalarının varlığı Devletimizin ve halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur. 

 

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak her türlü darbe ve terörist girişimlerinin karşısında;  Cumhuriyetin, Ulusal Egemenliğin, Laik Demokratik Sosyal Hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyor; bir daha asla yaşanmaması umuduyla tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

     İZMİR BOSNA SANCAK 

KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

                 YÖNETİM KURULU

YORUM YAP