İzetbegoviç: SBB ile Başka alternatifimiz Olmadığı İçin Koalisyon Yapıyoruz » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 22:19

İzetbegoviç: SBB ile Başka alternatifimiz Olmadığı İçin Koalisyon Yapıyoruz

İzetbegoviç: SBB ile Başka alternatifimiz Olmadığı İçin Koalisyon Yapıyoruz
Son Güncelleme :

04 Kasım 2016 - 18:50

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Üçlü Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, başkanı olduğu SDA’nın SBB ile ortaklığına yönelik eleştirilere cevap verdi.

SDA ve SBB’nin koalisyonunun işlevsel olduğunu ve SBB ile iktidar ortağı olmalarının nedeninin başka bir seçenek olmamasından kaynaklandığını söyleyen İzetbegoviç, SBB Başkanı Fahrudin Radonçiç ile münasebetlerinin soğuk ve resmi bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

İzetbegoviç, “Ülkemizin menfaatleri ve istikrarlı bir iktidar için SDA ve SBB ortaklığından başka bir alternatif yok” diye konuştu.

SBB Başkanı Radonçiç’in Kosova’daki bir mahkemede verdiği ifadede rahmetli Aliya İzetbegoviç’in emriyle bazı cinayetler işlendiği ve Bosna savaşının başlamasında Boşnakların rolü olduğuna ilişkin ifadelerinden sonra SDA’nın SBB ile ilişkilerini gözden geçirmesi yönünde tepkiler ortaya çıkmıştı.

Bosna Hersek ve Hırvatistan arasında krize yol açan Bosnalı Hırvat gazilerin savaş suçları işledikleri iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin meseleyi de değerlendiren İzetbegoviç, mahkeme ve savcılığın kendi işini yapmasına müsaade edilmesi gerektiğini söyledi.

Zambak.ba

1

 

YORUM YAP