İvo Andriç'in Gerçek Yüzü » Boşnak HaberBoşnak Haber

15 Nisan 2024 - 16:23

İvo Andriç’in Gerçek Yüzü

İvo Andriç’in Gerçek Yüzü
Son Güncelleme :

24 Şubat 2023 - 12:51

İVO ANDRİÇ’İN GERÇEK KİMLİĞİ !
Yazdığı kurgu, hayali “Drina Köprüsü” romanı içinde sözde Türkler tarafından kazığa geçirilerek öldürülen Sırp Rdisav’ın intikamı uğruna 1941-1945 ve 1992-1995 yılları arasında binlerce Boşnak, Drina Köprüsü üzerinde öldürüldü ve cesetleri Drina Nehri’ne atıldı.
Boşnakları aşağlamak için faşist Sırp çetnik söylemi olan “Smrdlivi Balija/Kokuşmuş dağlı yabani” hakaretindeki “Smrdlivi-Smrda/Kokuşmuş-pis koku” kelimesini Boşnaklar için ilk kullanan kişi, sözde Nobel ödüllü gerçekte ise faşist bir yazar olan İVO ANDRİÇ’tir.
İvo Andriç, “Arap (Müslüman) hayranları sahtekar pis kokulu, yağlı şişmanların, tembellerin olduğu bu yozlaşma ortamında boğuluyorum, bu yüzden Bosna’dan ziyade daha çok Belgrad’dayım.” diye yazmıştı.
 
İvo Andriç, faşist, yayılımcı bir proje olan sözde büyük Sırbistan’ı gerçekleştirme hedefleri için ırkçı Sırp çetniklerin verdikleri emirlere göre çalıştı, bu yüzden Boşnakları zorla Türkleştirilmiş (Boşnaklara Türkler derdi) olarak göstermek için tarihi çarpıttı ve bize karşı kitaplarında (Drina Köprüsü, sözde bir Sırp’ın/Radisav’ın kazığa geçirilmesini yazdığı ama, bir Fransız yazarın kitabından olan çalıntı hikayesi gibi) yalanlar uydurdu.
 
Daha sonra İvo Andriç’in bu yalanları, Boşnaklara karşı haksız suçların ve soykırımın ideolojik yaratıcısı olan ırkçı büyük Sırbistan ideolojisinin diğer yalanlarıyla da desteklenmiştir.
 
Ivo Andrić’in bir diplomat ve kısa bir süre için Yugoslavya Krallığı Savaş İşleri Bakanı, aynı zamanda yüksek rütbeli bir Mason da (Belgrad’daki Mason locaları Preporođcaj ve Dositey Obradoviç’in üyesi) olduğu bilinen bir gerçektir.
 
Ivo Andrić’in Nazizme ve ırksal politikalara karşı olmadığı (ki eserlerinde dikkatlice okunarak bu fark edilebilir), aksine Hitler’in yakın arkadaşı olduğu herkes tarafından yıllardır bilinmiyordu. 1938’den 1941’e kadar sık ​​sık onunla görüştüğü Berlin’de yaşadı.
 
Üçüncü Rayh (Nazi Almanyası) ile üçlü İttifak’ın imzalanmasıyla taçlanan, Üçüncü Rayh ve Yugoslavya arasındaki dostluğu ve ittifakı şiddetle savundu (Anlaşma, Yugoslavya Krallığı adına bizzat İvo Andriç tarafından imzalanmıştı). Ayrıca Ivo Andriç, Hitler ile Üçlü İttifak’ın imzalanmasına da katıldı.
 
Ivo Andriö’in, Nazi Almanya’sını ve Hitler’i devamlu övdüğü de biliniyor.Hitler, İvo Andrić’e Alman Kartal Nişanı verdi. Hırvatlatın faşist lideri vve faşist Hırvst devlet (NHD) başkanı Ante Paveliç te aynı nişanı almıştı.!?
 
BOŞNAK ANNELER ÇOCUKLARINI ŞU SÖZLERİ İLE UYARIR: “ÇOCUKLAR DRİNA NEHRİ’NE HER GİTTİĞİNİZDE MUTLAKA BİR FATİHA OKUYUN. ORASI EN BÜYÜK BOŞNAK MEZARLIĞIDIR”.
 
 
SIRPLAR, 1945 VE 1995’TEN SONRA DRiNA NEHRiNDEN ÇIKAN BALIKLARI YEMEDİLER. ÇÜNKÜ O BALIKLARIN İNSAN CESETLERİ İLE BESLENDİKLERİNİ BİLİYORLARDI.
 
Nusret SANCAKLI
 

YORUM YAP