İsveç-Malmö'deki Boşnak Sarayı .. » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 06:24

İsveç-Malmö’deki Boşnak Sarayı ..

İsveç-Malmö’deki Boşnak Sarayı ..
Son Güncelleme :

23 Nisan 2022 - 23:33

Rahmetli Müftü Akademisyen Muamer ef. Zukorlic, İsveç’in Malmö şehrinin merkezindeki yeşil bir parkın ortasında muhteşem bir kale fark etti. Sadece bir cümle söylemesi yeterliydi: “Bu bir vakıf olmalı!”
İşte böyleydi. Elvir Bajraktarević ve Nermin Širbić başkanlığındaki Boşnak Ulusal Vakfı’nın yönetim kurulu, bu tarihi çabayı hayata geçirmeye başladı ve kalenin satın alınması için milyonlar toplamaya başladı. Hedefe ulaşıldı. Adı geçen şahısların inanılmaz çabaları ve kurumların büyük engellemesi ile paralar toplandı. Kale satın alındı. Müftü bu vakfın açılışını birkaç yıl önce yapmış, ezanı incelemiş ve ona yeterli bir isim vermiştir. Adı Akademi olacak. Batı’daki Boşnak ve Müslümanların bodrumlardan ve sanayi bölgelerinden örgütleriyle çıkmalarının ve bu tür tesislerle taşıdıkları gerçeğin en iyi temsilcisi olmalarının zamanının geldiğini söyledi. Bugün, milletimizin başına gelen büyük iğvanın ardından, Gazi Muamer Bey’in İskandinavya’daki bu vakfı daha da parlıyor ve hakikatin ve onun için çalışmanın hayatımızın anlamı olduğu ilahi mesajını gönderiyor, olmak ve sonunda ölmek. Gerçekle, her şey mantıklı.

Allah’ım, hiç de kolay olmayan bu dünyadaki mücadelemizin detaylarını tahlil edebilmek için, müftümüzle birlikte Firdevs’in en hayırlı ehli Resulullah’ın ve Firdevs’in refakatinde birlik olmak istiyoruz. Ve bu ne harika bir şirket!

Yazar: Sancak Müftüsü ve BNF başkanı hfz. Abdurrahman ef. Kujeviç

Kaynak: https://sandzakpress.net/bosnjacka-palaca-akademia-u-malmeu/

YORUM YAP