İstanbul'da Deprem !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 04:24

İstanbul’da Deprem !!

İstanbul’da Deprem !!
Son Güncelleme :

16 Kasım 2015 - 19:09

İstanbul’da deprem

İstanbul’da korkutan deprem. Marmara denizinde bu akşam saat 17.45’te bir deprem meydana geldi. AFAD, İstanbul’daki depremin büyüklüğünü 4, Kandilli Rasathanesi ise 4.2 olarak duyurdu. Deprem İstanbul ve çevresinde hissedildi, korku yarattı… Peki, bu deprem İstanbul’da daha büyük bir depremi tetikler mi?

 
İstanbul'da deprem

 

 İstanbul’da bu akşam korkutan bir deprem meydana geldi. Deprem saat 17:45’te yaşandı. AFAD’dan gelen bilgilere göre depremin merkez üssü Marmara Denizi. Depremin büyüklüğü is 4 olarak duyuruldu. 

 

 

Deprem İstanbul‘un 25 kilometre güneybatısında meydana geldi. 12 kilometre derinliğindeki deprem İstanbul ve çevresinde hissedildi. 

Kısa süreli korkuya neden olan depremde hasar meydana gelmedi.
 
KANDİLLİ RASATHANESİ 4. 2 OLARAK DUYURDU

Kandilli Rasathanesi ise İstanbul’u endişelendiren depremin büyüklüğünü 4.2, derinliğini ise 7.7 olarak açıkladı. 

AFAD depremin en yakın 5 yerleşim yerine uzaklığını şöyle sıraladı:
 
İstanbul Avcılar: 19.06 km, Küçükçekmece: 20.21 km, Büyükçekmece Yakuplu: 21.23 km, Bahçelievler: 21.66 km, Beylikdüzü: 21.79 km
 
Deprem sonrası 1.2 ve 2 şiddetinde iki küçük deprem daha kaydedildi. Saat 18.17’de ise Yalova açıklarında 1.3 şiddetinde küçük bir sarsıntı daha kaydedildi. 
 
İSTANBUL’DA DAHA BÜYÜK BİR DEPREMİ TETİKLER Mİ?
 
İTÜ’den Prof. Dr. Okan Tüysüz “Bu deprem İstanbul’da daha büyük bir depremi tetikler mi?” sorusuna yanıt verdi. NTV canlı yayınına bağlanan Tüysüz, şu bilgileri verdi:
 
DAHA BÜYÜK DEPREM ÜRETMEZ AMA…
 
Büyükçekmece gölünün hemen açıkları. Kuzey Anadolu Fayı’nın Marmara içindeki uzandığı bölgede. Marmara Denizi içinde Kuzey Anadolu Fayı’nda deprem beklediğimiz yerler var. Bu deprem bu fayın deprem üretme potansiyelinde olduğunu gösteriyor. Daha büyük bir depremi tetikleme durumunda değil. Ama izlemek gerekiyor. 
 
Bu tür 4, 4.5 gibi depremler olup arkasından daha küçük depremlerle devam ediyor. Çok önemli bir deprem olmadığı kanaatindeyim.
 
 BİR GÜN DAHA BÜYÜK BİR DEPREM OLACAKTIR
 
Ama Marmara Denizi’nde bir gün daha büyük bir deprem olacaktır. Mutlaka depreme karşı hazır olmamız gerekiyor. Bir gün tıpkı bu 4 gibi belki 6, belki 7 daha büyük depremlerle karşılaşacağız. Ama bu 4’lük depremin daha büyük bir deprem üretmesi söz konusu değil. 
 
SOSYAL MEDYADA DEPREM PANİĞİ

Sosyal medyada kısa sürede İstanbul’un çeşitli bölgelerinden kullanıcılar birbirlerine deprem mi oldu diye sorular sormaya başladı. Saat 17:45’te hissedilen depremin özellikle İstanbul’un Avrupa yakasında oldukça şiddetli hissedildiği, gelen ilk yorumlarında kendini belli ediyor. Depremin üzerinden geçen 15 dakikanın ardından Twitter hesaplarından yorum yapan kullanıcıların sayısı şuan itibari ile 1000 kişiyi geçti

YORUM YAP