İstanbul'a Srebrenica Anıtı Yapılıyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 13:26

İstanbul’a Srebrenica Anıtı Yapılıyor

İstanbul’a Srebrenica Anıtı Yapılıyor
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2015 - 11:43

İSTANBUL’A SREBRENİCA ANITI YAPILIYOR

semp

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 4.Taş Heykel Sempozyumu’nda bu sene Boşnakları yakından ilgilendiren bir çalışma da göze çarpıyor.

semmm

20 yıl önce dünyanın gözü önünde vahşice katledilen Srebrenica’yı unutturmama adına Boşnakların da yoğun olarak yaşadığı ilçede yer alan Kartal’da bir anıt yükseliyor.Gürcistanlı usta John Gogaberishvili tarafından yapılan anıtı görmek üzere Bosna Sancak Akademi Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göğüsgeren ile birlikte ziyaret gerçekleştirdik.Göğüsgeren,Kartal Belediyesi’ne kendilerinin bu konuda teklif ettiklerini ve kabul edildiğini belirtti.Bu anıtın sadece kendilerine ait değil tüm emeği geçen kimselere ve Boşnaklara ait olduğunu söyleyen Göğüsgeren,Kartal Belediyesi’ne bu duyarlılıklarından ötürü çok teşekkür ettiklerini anlattı.

semm

Anıtın bitmesiyle Kartal Meydan’a konması düşünülüyor.Bakalım İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuda ne diyecek? Eğer kabul edilirse yaklaşık 50.000 Boşnak’ın yaşadığı bu muhitte onları temsil edecek anlamlı bir anıt olacak.

Haber:Şevket KOÇ

 

YORUM YAP