İstanbul Saraybosna'ya model olacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 01:15

İstanbul Saraybosna’ya model olacak

İstanbul Saraybosna’ya model olacak
Son Güncelleme :

01 Aralık 2015 - 21:49

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç, “İBB’nin uyguladığı başarılı modelleri burada da uygulayacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi İsmail Hakkı Turunç, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ve İstanbul Çevre Yönetimi (İSTAÇ) yetkilileri ile Bosna Hersek’te temaslarda bulundu.

Turunç, bu coğrafya ile asırlardır devam eden bir gönül bağına sahip olduklarını vurgulayarak, “Bugün İstanbul’un yerel yönetim başarısını, İBB’nin uyguladığı ve başarıya götürdüğü modelleri burada da uygulayacağız” şeklinde konuştu.

İBB’nin Saraybosna ile hem belediye hem de kanton hükümeti düzeyinde yakın içinde bulunduğunu belirten Turunç, su dağıtımı, katı atıkların geri dönüşümü ve ulaşımla ilgili projelere katkı yapacaklarını ifade etti.

Turunç, temasların içeriğiyle ilgili “Teknik boyutta, buradaki sistemin revizyonu ile alakalı neler yapılabileceği görüşüldü. Kısa bir süre sonra buradaki teknik heyetler İstanbul’a gelecek. İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz projelerin de uygulamasını görecekler. Sonra, ortak bir rapor hazırlanacak, ona göre de biz farklı konularda desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

İBB’nin 21 yıllık bir başarı öyküsünün olduğunu vurgulayan Turunç, “Burada 21 yıl beklemeyecekler. Hazır bir model var, o modeli buraya çok çabuk entegre edebiliriz” ifadesini kullandı.

 

KAYNAK: http://www.istanbulajansi.com/haber/istanbul-saraybosnaya-model-olacak/42196

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç (fotoğrafta) AA muhabirine açıklamalarda bulundu. (Mustafa Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç (fotoğrafta) AA muhabirine açıklamalarda bulundu. (Mustafa Öztürk – Anadolu Ajansı)

YORUM YAP