Irkçı ve Aşırı Milliyetçiler, Kapıkule Sınır Kapısını Yeniden Kuşattı ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

4 Mayıs 2024 - 23:39

Irkçı ve Aşırı Milliyetçiler, Kapıkule Sınır Kapısını Yeniden Kuşattı !

Irkçı ve Aşırı Milliyetçiler, Kapıkule Sınır Kapısını Yeniden Kuşattı !
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2017 - 9:33

NAİL PİNDUK  

BOŞNAK MEDYA KOSOVA TEMSİLCİSİ

Irkçı ve aşırı milliyetçiler, Türkiye ile sınır kapısını yeniden kuşattılar.

Aşırı ırkçı ve milliyetçiler, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki Kapitan Andreevo-Kapıkule Sınır Kapısı’nı Türkiye’den Bulgaristan’a geçişe kapattılar.

Ülkede ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan “Birleşik Vatanseverler” koalisyonunun sözde seçim turizmine karşı düzenlediği protesto eylemine katılanlar, kesinlikle ancak ülkede yaşayan Bulgarların ülkenin kaderini belirlemesi gerektiğini ileri sürdüler.

Göstericiler, kendi ifadelerine göre başka yerde yaşayan vatandaşların bulundukları yerleşim yerlerinde açılan oy sandıklarında oy kullandıktan sonra Bulgaristan’a gelip yeniden oy Anasayfa SİYASET Irkçı ve aşırı milliyetçiler, Türkiye ile sınır kapısını yeniden kuşattılar Güncelleme. Aşırı ırkçı ve milliyetçiler, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki Kapitan Andreevo-Kapıkule Sınır Kapısı’nı Türkiye’den Bulgaristan’a geçişe kapattılar.

Ülkede ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan “Birleşik Vatanseverler” koalisyonunun sözde seçim turizmine karşı düzenlediği protesto eylemine katılanlar, kesinlikle ancak ülkede yaşayan Bulgarların ülkenin kaderini belirlemesi gerektiğini ileri sürdüler. Göstericiler, kendi ifadelerine göre başka yerde yaşayan vatandaşların bulundukları yerleşim yerlerinde açılan oy sandıklarında oy kullandıktan sonra Bulgaristan’a gelip yeniden oy kullanmalarına karşı çıktıklarını söylediler. Protestocular, hala Bulgaristan’da kalanı savunmak için eylem yaptıklarını ileri sürdüler.

Hatırlatmak gerekirse, bu eylem Kapitan Andreevo-Kapıkule Sınır Kapısı’nın Türkiye’den Bulgaristan’a geçişe kapatıldığı ikinci protesto eylemidir. Aşırı milliyetçi grup, iki gün önce de böyle bir protesto yapmıştı. Protestocular, çifte vatandaşların ülkeye gelip Pazar günü yapılacak Parlamento seçimlerinde oy kullanmalarına izin vermemekte kararlı olduklarını beyan ettiler. Onlar, sınır kapısında Pazar gününe kadar kalmakla tehdit ediyorlar. Eylemciler, Kapitan Andreevo-Kapıkule Sınır Kapısı’nda tampon bölgede kuracakları çadırlarda geceleyeceklerini duyurdular. Protesto eyleminden dolayı sınır kapısında sabahtan beri sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Aynı şekilde Lesovo-Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da 50 civarında kişinin katılımıyla protesto gösterisi yapılıyor. Protesto nedeniyle sınır kapısında onlarca polis bulunuyor. Sınır kapısında ayrıca ambulans ve itfaiye ekipleri de bulunuyor. Protestonun organizatörlerine sınır kapısını kapatmaları yasaklandı.

YORUM YAP