Hırvatlardan 'da Bosnaya Tehdit..Eğer Oylarımız Düşerse... » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 09:14

Hırvatlardan ‘da Bosnaya Tehdit..Eğer Oylarımız Düşerse…

Hırvatlardan ‘da Bosnaya Tehdit..Eğer Oylarımız Düşerse…
Son Güncelleme :

11 Nisan 2022 - 17:27

Bosna Hersek’teki Hırvat partilerini bir araya getiren bir çatı kuruluşu olan Hırvat Ulusal Meclisi’nin başkanlık konseyi üyesi Mario Karamatic, ekim ayında yapılacak seçimlerde Hırvat oylarının bir kez daha Boşnak oylarının gölgesinde kalarak etkisiz olması halinde Hırvatların Bosna Hersek’te bir “Donetsk ve Luhanks” oluşturma ihtimali olduğunu ileri sürdü.

Avaz gazetesinin haberine göre Karamatic, Hırvatistan’ın Sırpların Bosna Hersek’ten ayrılarak Sırbistan’a katılmasından endişe duymasının anlamsız olduğunu ileri sürdü. Hırvat Köylü Partisi (HSS) Başkanı Karamatic, “Zagreb’de Sırp Cumhuriyeti’nin ayrılması halinde Sırbistan’ın Zagreb’e 50 km mesafeye geleceği konusunda panik ve korku var. Peki şimdi Gradişka’da kim yaşıyor? Klingonlular mı?” diye konuştu.

Bosna Hersek Halklar Meclisi üyesi olarak da görev yapan Karamatic, “Türk zulmünün” Sırplar ve Hırvatların birleşmesini sağladığını ileri sürdü.

Bosna Hersek’te genel seçimlerin yapılacağını da ifade eden Karamatic, Hırvatların seçimleri boykot etmesinden yana olmadığını ve bunun problemlerden kaçmak manasına geleceğini söyledi.

Balkan News

YORUM YAP