Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya 'Boşnak' Salvosu » Boşnak HaberBoşnak Haber

4 Mayıs 2024 - 16:00

Fatih Altaylı’dan Nagehan Alçı’ya ‘Boşnak’ Salvosu

Fatih Altaylı’dan Nagehan Alçı’ya ‘Boşnak’ Salvosu
Son Güncelleme :

04 Nisan 2022 - 14:52

HaberTürk’te köşe yazarlığı yapan Fatih Altaylı ile Nagehan Alçı arasındaki ‘Suriyeli’ atışması sürüyor. Alçı’nın Suriyelileri savunduğu yazısına yanıt veren Altaylı, Alçı’ya ‘Boşnak’ göndermesinde bulundu.

Fatih Altaylı, son dönemdeki yazılarında sıkça başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye’deki yabancılar konusuna dikkat çekiyordu. Sığınmacılarla ilgili düşüncelerini ‘Beka sorunu olduğunu bir gün herkes anlayacak ama çok geç olacak’ gibi başlıklarla köşesine taşıyan Altaylı, Beyoğlu ile İstiklal Caddesi’ndeki Arap yoğunluğuna ve buralardaki işletmelerin Araplaştığını öne sürüyordu.

Nagehan Alçı ise Altaylı’nın bu ifadelerine köşesinden itirazda bulunmuş ve ‘Sevgili Altaylı buraları bir ‘Arap Diyarı’ gibi resmetmiş. Bu tasvir gerçeği yansıtmıyor.’ demişti.

Alçı, ‘Ben her gün dolaştığım Beyoğlu’nun sokaklarında Altaylı’nın bahsettiği Suriyeli çetelere hiç rastlamadım ama Suriyelilerin açtığı nefis falafel, humus, tabule yapan restoran ve büfeleri biliyorum.’ diyerek ‘Kozmopolit bir dünya şehri olmak böyle bir şey’ ifadelerini kullanmıştı.
Altaylı, bugünkü ‘Monopolit’ başlıklı köşe yazısında Alçı’nın eşi Rasim Ozan Kütahyalı’nın infial yaratan ‘Kusturmalı Boşnak saksosu’ ifadesine gönderme yaptı.

Altaylı’nın yazısından öne çıkan bölümler şu şekilde:

‘Nagehan Alçı Hanım, Beyoğlu gerçeklerini çarpıttığımı, benim anlattığım gibi bir Beyoğlu olmadığını, bir Suriyelileşmenin göze çarpmadığını, tam aksine 10 yıl öncesinden çok daha iyi, çok kültürlü, kozmopolit bir yer olduğunu anlatmış Beyoğlu’nun.

Ona kim, hangi Beyoğlu’nu gösterdi bilmiyorum.

‘Ama Nagehan Alçı’ya göre her şey normal, korkmamıza gerek yok, Suriyeliler ve dahi Afganlar hepsi gelebilir. Alçı’ya göre ben abartıyorum, biz abartıyoruz. Biz yalan söylüyoruz, o doğru.

Fakat ilginçtir. Aynı hanımefendi, bundan birkaç sene öncesine kadar bizim “Bunların amacı başka, bunlar tehlikeli, inanç özgürlüğü başka devlette örgütlenmek, yapılanmak başka” diyerek tehlikeye dikkat çektiğimiz zamanlarda Fetullah Gülen ve Cemaatine övgüler düzüyor, bizi yalan söylemekle, bizi abartmakla suçluyorlardı.

Yani tehlikeyi öngörmekte kimin daha yetkin, kimin ise sınıfta kaldığı malum. Bu yüzden yarın öbür gün herkesten çok Suriyeli ve göçmen düşmanı olurlarsa hiç şaşırmayın. Ne de olsa “aldatılanların” güçlü olduğu bir ülke burası.

Bu arada beni yemeğe de davet etmiş Nagehan Hanım. Böyle bir daveti geri çevirmek çok ayıba girer. Odakule’nin hemen yanında, Kallavi sokakta, hala felafelci olmadıysa Fıccın diye şahane bir Lokanta vardır. Oraya gideriz.

Merak etmesin, Boşnak Lokantası değil, Çerkes lokantasıdır.’

Alçı’nın eşi Kütahyalı, 2017 yılında Beyaz TV’de canlı yayınlanan bir program sırasında ‘Kusturmalı Boşnak saksosu’ ifadesini kullanmıştı. Gelen tepkiler üzerine özür dileyen Kütahyalı programdan da çıkarılmıştı.

 

Kaynak: https://onedio.com/haber/fatih-altayli-dan-nagehan-alci-ya-bosnak-salvosu-1059111

YORUM YAP